Ove destinacije, ukoliko imate priliku, obavezno posetite. Izgledaju nestvarno, kao da ste zakoračili u neku drugu dimenziju

Svet je prepun najrazličitijih lepota, i prirodnih i onih napravljenih ljudskom rukom, pa tako u koji god njegov kraj da se zađe, može da se pronađe nešto zanimljivo i lepo. Ukoliko planirate putovanje, razmislite o ovim lokacijama:

Pantai Merah na ostrvu Komodo u Indoneziji

Pantai Merah, ili „Pink Beach“ na ostrvu Komodo, jedna je od sedam prirodnih ružičastih plaža na svetu. Plaža dobija prelepu nijansu od mikroskopskih životinja zvanih Foraminifera, koje proizvode crveni pigment na koralnim grebenima. Plaža je idealna za ronjenje, a zanimljivo je da na ovom mestu možete videti i Komodo zmaja — najvećeg živog guštera na planeti.

NA OVIM MESTIMA SE UŽIVA ZA SVE PARE – Vodimo vas u najlepše spa centre na svetu

Sedam magičnih planina u Las Vegasu, Nevada

Velika umetnička instalacija švajcarskog umetnika Uga Rondinonea u Las Vegasu sastoji se od sedam kamenih totema, od kojih je svaki visok gotovo 1 metar. Ovo prelepo mesto je otvoreno za javnost, a ovo umetničko delo možete videti potpuno besplatno.

EGIPAT, ČUDESNA ZEMLJA FARAONA – 10 zanimljivih činjenica koje možda niste znali

Plavi grad Chefchaouen, Maroko

Od svih živopisnih istorijskih gradova na svetu, teško bi vam bilo da pronađete jedan slikovitiji od Šefšauena u Maroku.

Godišnja instalacija kišobrana u Aguedi, Portugal

AgitAgueda, godišnji festival umetnosti u Aguedi je turistička atrakcija koja je doprinela popularnosti ovog grada. Svake godine u julu ulice preplave raznobojni kišobrani.

OVO JE BEZ DILEME NAJLEPŠA PEĆINA U SRBIJI – Ako krenete put Zlatibora, ovde morate da svratite

Barselona

Ne moramo da izdvajamo posebno samo jedno mesto u ovom gradu, jer gde god da pogledate videćete zanimljive predele. Cela Barselona izgleda kao pravo umetničko delo i definitivno je grad gde arhitektura postaje umetnost. Jedna je od najpopularnijih evropskih destinacija, predivne i maštovite arhitekture koja svake godine privlači veliki broj turista iz celog sveta. Mesto je gde je slavni arhitekta Gaudi ostavio impozantne primere svoje inspiracije, a kojem je Pikaso poklonio svoju neprocenljivu umetnost.

KAD SE PRIRODA POIGRA NASTAJU MAGIČNI PRIZORI – Ovaj šareni termalni izvor je pravo čudo prirode

Švrćkanje.rs/Foto:Unslash

NE PROPUSTITE: