Baghrir, čuvene arapske palačinke, su poseban specijalitet u Alžiru, Maroku i Tunisu. Ko je i samo jednom probao ovaj specijalitet oduševio se.

Za pripremu će vam biti potrebni sledeći sastojci:

  • 250g brasna
  • 250g griza
  • 1 jaje
  • 1 prasak za pecivo
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kafena kašičica soli
  • 2 kafene kašičice šećera
  • malo tople vode

Priprema:


Prvo kvasac razmutite sa malo mlake vode. Zatim, brašno, griz, so, šecer i prašak za pecivo izmešajte i dodajte jaje i razmućeni kvasac i sa toplom vodom napravite testo kao za palacinke.

Testo ostavite da odstoji oko sat vremena, a pre samog pečenja ponovo promješajte.

Na ugrejanu ringlu stavite tiganj i samo prvi put premažite sa malo ulja. Stavljajte po jednu kutlaču smese i pecite na laganoj temperaturi samo sa jedne strane. Videćete kako se stvaraju mali balončići i kad se zapeče testo i lepo porumeni, onda je gotovo.

Premažite po želji. Prijatno!

Izvor:Coolinarika.com / Foto:PrintscreenYoutube/Deli Cuisine

NE PROPUSTITE: