I dok se cveće koje gajimo uglavnom bira na osnovu izgleda, oni koji veruju u metode feng šuija cveće biraju na osnovu „efekta“ koji ima na određeni aspekat života.

Prema ovom konceptu življenja možete značajno da poboljšate kvalitet života, kao i standard ukoliko pratite jednostavna pravila.

Takođe, ako je verovati feng šui metodama, određene biljke mogu da privuku blagostanje i poprave novcaču situaciju. Dakle, ove dve biljke morate imati u kući u slučaju a želite više novca u novčaniku:

Krasula

Krasula je poznata i kao “drvo novca”, a poreklom je iz Južne Afrike. Prepoznatljiva je po svojim krupnim, tamnim listovima i debelim granama raznolikog oblika i teksture.

Ova biljka je veoma jednostavna za održavanje. Može se gajiti kako u vrtu, tako i u zatvorenom prostoru. Zanimljivo je da može da dostigne visinu i do 3 metara.

Krasula treba držati blizu ulaznih vrata kako bi privlačila novac u kuću.

Krasula, drvo novca

Zamija

Zamija je prelepa i tropska biljka koja potiče iz Centralne i Južne Amerike. 

Ima široke, bujne listove koji se nalaze na dugačkoj stabljiki. Listovi su gusti i čvrsti, a neke vrste imaju jedinstvene teksture na listovima. Biljka može narasti do 3 metra visine, iako su u većini slučajeva mnogo manje.

Zamija se ubraja u egzotično sobno cveće, ali je veoma laka za održavanje. Dovoljno je da se jednom mesečno zalije.

Švrćkanje.rs / Foto:

NE PROPUSTITE: