Ispoštujte ova pravila i privucite pozitivnu energiju

Soba u kojoj provodimo noć i odmaramo posle napornog dana trebalo bi da bude naša oaza mira, zato pažljivo birajte koje predmete unosite u spavaću sobu.

Prema rečima feng šui stručnjaka određeni predmeti mogu poremetiti ravnotežu energije i uticati loše na vaše mentalno stanje, raspoloženje i kvalitetan odmor i san. Evo o kojim stvarima je reč:

Previše zelenila

Iako su žive biljke veoma poželjne u životnom prostoru, pa i spavaćoj sobi, ne biste trebali da preterujete, jer feng šui propagira da biljke mogu emitovati određene frekvencije energije koje mogu poremetiti vaš san. Savetuje se jedna, najviše dve biljke u sobi u kojoj spavate.

Neprijatni i jaki mirisi

Mesto na kome spavate morate na neki način izolovati od mirisa, kao što su mirisi vlage, mirisi iz kuhinje ili mirisi hemikalija kojima čistite kuću, pa čak i jaki parfemi. Predlaže se da spavaću sobu držite zatvorenu kada ostatak stana čistite agresivnim sredstvima i da je dobro proluftirate pred spavanje, a zatim upalite neku aromatičnu sveću prijatnog mirisa.

Previše stvari u spavaćoj sobi

Prema savetima feng šui stručnjaka, spavaću sobu NIKAKO ne bi trebalo prenatrpavati stvarima i nameštajem. Višak stvari oduzima energiju – i na fizičkom i na emocionalnom nivou i stvara osećaj teskobe, a ćesto se može desiti da se pojavi i osećaj usamljenosti i melanholije pred spavanje. Tako da, vaša spavaća soba bi trebala da bude minimalistički uređena, sa što manje detalja i sitnica ili nepotrebnih komada nameštaja, koje tu držite samo za ukras.

Skladište ispod kreveta

Prostor ispod kreveta mnogima je zgodno mesto da odlože višak stvari, ali to nikako nije dobro. Hrpa stvari ispod mesta na kome spavamo emituje veoma lošu energiju i može uticati da nekvalitetno i loše spavate, a može izazvati i prerano buđenje i loše snove. Savet je, ukoliko se ne možete rešiti viška stvari, svakako im nađite novo mesto za odlaganje.

Izvor:Stil.kurir.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: