Recept dolazi iz Bugarske, a nosi ime patatnik

Evo šta vam je sve potrebno za pripremu:

  • 700 g krompira
  • 1 glavica luka
  • 200 g feta sira
  • 4 jaja srednje veličine
  • 2 češnja belog luka
  • 1 vezica peršuna
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice bibera
  • 1 kašika ulja
pita od krompira i sira

Priprema:

Krompir narendajte i posolite pa ostavite 5-7 minuta da odstoji. Prebacite ga u čistu krpu ili gazu pa iscedite što više tečnosti možete iz krompira. Narendajte ili sitno naseckajte luk i dodajte ga u činiju krompirom. Dodajte i tri umućena jaja, jedno sačuvajte za kasnije.

U činiju sa krompirom dodajte naseckani beli luk, biber, izmrvljeni sir i naseckani peršun. Dobro promešajte.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Posudu za pečenje nauljite pa dodajte smesu od krompira. Smesa bi trebalo da bude debljine 2-3 cm. Patatnik pecite 35 minuta.

Umutite preostalo jaje. Izvadite patatnik iz rerne pa ga premažite jajetom i pecite još oko 20 minuta dok jepo ne porumeni.

Prijatno!

Izvor:Stil.kurir.rs / Foto:PrintscreenYoutube/Нашата Кухня

NE PROPUSTITE: