Recept dolazi iz Bugarske, a nosi ime patatnik
Evo šta vam je sve potrebno za pripremu:
- 700 g krompira
- 1 glavica luka
- 200 g feta sira
- 4 jaja srednje veličine
- 2 češnja belog luka
- 1 vezica peršuna
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice bibera
- 1 kašika ulja
Priprema:
Krompir narendajte i posolite pa ostavite 5-7 minuta da odstoji. Prebacite ga u čistu krpu ili gazu pa iscedite što više tečnosti možete iz krompira. Narendajte ili sitno naseckajte luk i dodajte ga u činiju krompirom. Dodajte i tri umućena jaja, jedno sačuvajte za kasnije.
U činiju sa krompirom dodajte naseckani beli luk, biber, izmrvljeni sir i naseckani peršun. Dobro promešajte.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Posudu za pečenje nauljite pa dodajte smesu od krompira. Smesa bi trebalo da bude debljine 2-3 cm. Patatnik pecite 35 minuta.
Umutite preostalo jaje. Izvadite patatnik iz rerne pa ga premažite jajetom i pecite još oko 20 minuta dok jepo ne porumeni.
Prijatno!
Izvor:Stil.kurir.rs / Foto:PrintscreenYoutube/Нашата Кухня
NE PROPUSTITE:
- PROKLETE PLANINE – Dom misterioznih jezera i jedino mesto u Srbiji, ali i čitavom Balkanu gde je priroda netaknuta
- SEDAM SRPSKIH ČUDA – Magična mesta naše zemlje od kojih zastaje dah
- PAZI SAD OVO – Divčibare nisu planina, već…
- NAJNOVIJI TREND ZALUDEO SVET – Pratite ove savete i vaš dom će izgledati kao delo vrhunskog dizajnera
- OVDE ŽIVE NAJZGODNIJI MUŠKARCI – Odgovor će vas možda iznenaditi
- MESTO TOLIKO LEPO DA SE REČIMA NE MOŽE OPISATI – Najlepše izletište u Srbiji nalazi se svega sat vremena od Beograda! Ovde ćete odmoriti i dušu i telo