Recept dolazi iz Bugarske, a nosi ime patatnik
Evo šta vam je sve potrebno za pripremu:
- 700 g krompira
- 1 glavica luka
- 200 g feta sira
- 4 jaja srednje veličine
- 2 češnja belog luka
- 1 vezica peršuna
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice bibera
- 1 kašika ulja

Priprema:
Krompir narendajte i posolite pa ostavite 5-7 minuta da odstoji. Prebacite ga u čistu krpu ili gazu pa iscedite što više tečnosti možete iz krompira. Narendajte ili sitno naseckajte luk i dodajte ga u činiju krompirom. Dodajte i tri umućena jaja, jedno sačuvajte za kasnije.
U činiju sa krompirom dodajte naseckani beli luk, biber, izmrvljeni sir i naseckani peršun. Dobro promešajte.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Posudu za pečenje nauljite pa dodajte smesu od krompira. Smesa bi trebalo da bude debljine 2-3 cm. Patatnik pecite 35 minuta.
Umutite preostalo jaje. Izvadite patatnik iz rerne pa ga premažite jajetom i pecite još oko 20 minuta dok jepo ne porumeni.
Prijatno!
Izvor:Stil.kurir.rs / Foto:PrintscreenYoutube/Нашата Кухня
NE PROPUSTITE:
- KVIZ – Da li na osnovu fotografija možete da pogodite o kojim gradovima u Srbiji je reč?
- KVIZ – Koliko dobro poznajete zastave sveta?
- SELO JAGODA JE, BEZ DILEME, NAJLEPŠA PROLEĆNA DESTINACIJA – Kada se priroda budi, ovo seoce postaje najšarmantniji kutak sveta
- VATRENA JAMA ŠIRINE 260 METARA NAJOPASNIJE JE MESTO NA SVETU – Legenda kaže da je ovaj „đavolji vulkan“ ulaz u podzemni svet
- POLJE KRISTALA – Čudo prirode koje se proteže na 589 kvadratnih kilometara i izgleda kao da nije sa ove planete
- OVO CVEĆE JE NAJBOLJE POKLONITI ZA 8. MART – Veruje se da će svakoj dami doneti veliku sreću