Ljubitelji prirode obožavaju ovo mesto. Kada budete videli fotografije biće vam sasvim jasno zašto je to tako.

Na prvi pogled ne biste nikada ni pomislili da se ono nalazi, tu u našoj blizini. Čini se da čitava teritorija bivše Jugoslavije krije prelpe kutke koji su vredi posete. Bunski kanal je svakako jedan od njih.

Ovu prirodnu oazu kreirale su reke Neretva i Buna u duetu.

Ovaj prirodni fenomen se nalazi na samo 15km od Mostara i zapravo je tačka na kojoj se u Neretvu uliva njena leva pritoka Buna.

Ušće ove dve reke jedinstveno je po tome što 200m one teku paralelno, a Buna stvara niz slapove kada se uliva u Neretvu. Na ovom mestu Neretva je i nauživa, svega 3 metra.

Taj prizor ulivanja Bune u Neretvu je nestvarno lep i u njemu se može uživati bez prestanka.

Bunske kanale je najbolje posjetiti leti, zbog količine vode.

Ovo mesto je atraktivna staza za kajakaše i kanue, a osamdesetih godina prošlog veka baš na ovom mestu su oni vežbali za svetska i evropska takmičenja.

Bogata flora i fauna su takođe nešto po čemu je ovaj kraj poznat. Osim prelepog prizora ulivanja Bune u Neretvu, posetioci mogu da uživaju u pogled na prelepu prirodu i zelenilo kojeg u ovom kraju ima u izobilju.

Mnoštvo fotografija objavljenih na društvenim mrežama dokaz su popularnosti ovog mesta među turistima. Ukoliko volite da se prepustite umirujućim zvukovima prirode i slapova, onda ova lokacija mora da se nađe na vašoj travel listi.

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: