Putovanja su njen život, a na proputovanje svetom je oduvek želela da ode. I san se konačno ostvario. Čim je otišla u penziju počela je da pakuje kofere kako bi ispunila najveću želju.

Šeron Lejn je profesorka u penziji i ima 75 godina. Ona je dokaz da mladalački duh nema nikakve veze sa godinama. Ni kada je zagazila u zrele godine nije ni pomišljala da se zatvori u 4 zida i da ne nastavi da putuje kao što je to u mladosti radila.

Čim je stekla uslov za penziju prodala je većinu svoje imovine, otkazala stan u kom je živela i iskeširala 90.000 evra za luksuzno putovanje. Cela tura oko sveta trajaće 3 godine, pa će nejn novi dom u tom periodu biti na vodi. Brod će stajati na 375 različitih luka širom sveta, od Indije do Kine, pa sve do Maldiva i Australije.

Malo iskušavam sudbinu, ali znam da će ovde biti mesta za mene kada se vratim. Ili ću možda ostati da živim u drugoj zemlji. Ne znam, nebo je granica”, rekla je Lejn za CNN.

Sada ima svo vreme ovog sveta i veruje da bi bila prava šteta da propusti obilazak prelepih destinacija kruzerom. O ovom putovanju je obavestila drugarica, a ona kaže da nije ni sekund razmišljala pre nego što je pristala da krene u avanturu života.

Lejn i drugima preporučuje da odu negde i da uživaju u životu, baš kao i ona.

“Nemojte biti kod kuće. Dom je gde je srce, ali dom može biti i tamo gde stavljate svoj šešir. Idite na brod, avion ili sednite u automobil i otputujde negde”, poručila je.

kruzer

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: