Cimet i hladno vreme prosto idu zajedno. Ako bismo morali da biramo samo jedan dezert koji možemo da jedemo tokom zime, definitivno bi to bile cimet rolnice. Nećemo vas lagati, priprema nije baš lagana, ali vredi se pomučiti. Ukus ovog dezerta je prelep.

Evo šta će vam od sastojaka biti potrebno:

Za testo:

  • 120ml vode
  • 2 kašike šećera
  • 50gr kvasca
  • 450ml toplog mleka
  • 2 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 100gr šećera
  • 50gr putera
  • 650-750gr brašna

Za fil:

  • nekoliko kašika mleka
  • žuti šećer
  • cimet

Za glazuru:

  • 150gr prah šećera
  • vanila,mleko
Cimet rolnice, recept

Priprema:

U toplu vodu sa dve kašike šećera, staviti kvasac da naraste. Sa ostalim sastojcima zamesiti testo i ostaviti da naraste.

Zatim, testo podeliti na dva dela za dve rolne.


Na pobrašnjenoj površini razvucite koru, premažite mlekom, i preko pospite žuti šećer i cimet.


Zaviti u rolnu i iseći na 10 delova. Isto to uradite i sa drugim delom testa.

Ređajte u pleh tako da se jedva dodiruju. Ostaviti ih opet da narastu, pa pecite na 200C dok ne porumene.


Pečene rolne ohladite 5-10 minuta, pa ih premažite glazurom.


Za glazuru pomešati šećer i vanilu, pa dodajte malo mleka da se dobije gusta smesa.

Cimet rolnice, priprema

Recept smo pronašli na sajtu Coolinarika / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: