
Cimet i hladno vreme prosto idu zajedno. Ako bismo morali da biramo samo jedan dezert koji možemo da jedemo tokom zime, definitivno bi to bile cimet rolnice. Nećemo vas lagati, priprema nije baš lagana, ali vredi se pomučiti. Ukus ovog dezerta je prelep.
Evo šta će vam od sastojaka biti potrebno:
Za testo:
- 120ml vode
- 2 kašike šećera
- 50gr kvasca
- 450ml toplog mleka
- 2 jaja
- 1 kašičica soli
- 100gr šećera
- 50gr putera
- 650-750gr brašna
Za fil:
- nekoliko kašika mleka
- žuti šećer
- cimet
Za glazuru:
- 150gr prah šećera
- vanila,mleko

Priprema:
U toplu vodu sa dve kašike šećera, staviti kvasac da naraste. Sa ostalim sastojcima zamesiti testo i ostaviti da naraste.
Zatim, testo podeliti na dva dela za dve rolne.
Na pobrašnjenoj površini razvucite koru, premažite mlekom, i preko pospite žuti šećer i cimet.
Zaviti u rolnu i iseći na 10 delova. Isto to uradite i sa drugim delom testa.
Ređajte u pleh tako da se jedva dodiruju. Ostaviti ih opet da narastu, pa pecite na 200C dok ne porumene.
Pečene rolne ohladite 5-10 minuta, pa ih premažite glazurom.
Za glazuru pomešati šećer i vanilu, pa dodajte malo mleka da se dobije gusta smesa.

Recept smo pronašli na sajtu Coolinarika / Foto:Unsplash
NE PROPUSTITE:
- 11 DREVNIH PREDMETA I GRAĐEVINA KOJI DOKAZUJU DA JE PROŠLOST BILA MNOGO NAPREDNIJA NEGO ŠTO MISLIMO
- MAJMUN NAPRAVIO TOTALNI HAOS – 22 miliona ljudi u trenu ostalo bez struje
- MESTO KOJE JE VIDELO SVEGA 50 LJUDI U POSLEDNJIH 4.600 GODINA SAD MOŽETE I VI – Zavirite u skrivene ćoškove i drevne grobnice u Gizi
- PAZI OVO – Ako u ovom gradu preglasno razgovarate telefonom, sledi kazna od 200 evra
- POGLED NA NEBO OVDE JE PRAVI PRAVCATI SPEKTAKL – Najveći broj duga može se videti u ovoj državi
- OTKRIVENO NAJVEĆE PODZEMNO TERMALNO JEZERO NA SVETU – Evo gde se nalazi
- NAJSJAJNIJI BISER JUGA SRBIJE – Ova banja ima čak 18 lekovitih izvora, a smeštaj možete naći i za 1000 dinara
- TURISTI POLUDELI ZA ALBANSKIM MALDIVIMA – Ne zna se šta je lepše, tirkizna voda, kristalna plaža ili šetalište
- BISER GRČKE ZA KOJI JE MALO KO ČUO – Ova destinacija je pravi raj za oči