Tekstura ovih kora je gotovo savršena, ne postoji osoba kojoj se neće svideti. Na to dodajtecrvenu boju i kremasti fil i imate savršenu poslasticu za dan zaljubljenih.

Za koru će vam biti potrebno:

  • 370 g brašna
  • 300 ml mleka
  • 340 g šećera prahu
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika praška za pecivo
  • Pola kašičice sode bikarbone
  • 150 g belanaca
  • 100 ml biljnog ulja
  • Crvana boja za hranu
  • ekstrakt vanile

Fil:

  • 125 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 250 g neslanog mlečnog namaza (mascarpone, krem sir)
  • 400-500 ml slatke pavlake

Priprema:

250 ml mleka pomešajte sa uljem i ostavite sa strane.


U drugu posudu sipajte preostalo mleko i dodajte ekstrakt vanile i crvenu boju, dobro promešajte i ostavite sa strane.

Brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so izmešajte pa dodajte mleko i puter i mešajte još oko 2 minuta. To će napraviti od testa tu baršunastu teksturu.

Zatim dodajte miks mleka i boje koji ste ranije napravili i ponovo izmešajte sve.

Pleh za pečenje premažite puterom i sipajte testo. Napravite 3 kore. Pecite ih na 180 stepeni oko 45 minuta.

Nakon toga izvadite iz rerne, ostavite da se ohlade oko 10 minuta i isecite tanak gornji sloj.

Fil:


Umutite maslac sa šećerom u prahu pa dodajte neslani mlečni namaz, to može biti mascarpone. Dobro imešajte pa dodajte 500 ml slatke pavlake i nastavite da mutite. Fil je gotov.

Ređajte kore, pa nanesite fil i na kraju ukrasite šlagom u roze ili crvenoj boji. S obzirom da je recept inspirisan danom zaljubljenih, možete od kora napraviti i oblik srca.

Švrćkanje.rs / Foto:PrintscreenYoutube/The Cooking Foodie

NE PROPUSTITE: