Kada pogledate na Google Earth-u, hram Kailasa je u obliku jasnog znaka X. Pojedinci veruju da je ovaj hram zapravo poruka neke druge civilizacije koja je živela na tom tlu… Samo ne znamo šta bi to moglo da znači…

Hram Kailasa u Elori, Indiji iako nije jedini u ovoj oblasti verovatno je nastao mnogo pre svih ostalih u kompleksu, kažu istoričari. Specifičniji je od svih ostalih 34 hramova zbog činjenice da je isklesan od samo jednog komada stene. Da, dobro ste čuli… U slučaju ovog hrama nisu korišćeni blokovi, niti išta slično. Ova građevina je bukvalno iznikla, u jednom komadu, u sred planine.

LEBDEĆI HRAM U KINI – Ova neverovatna građevina već 1.500 godina prkosi gravitaciji (VIDEO)

Da biste napravili takvu građevinu, za početak, samo stupove veličine preko 30 metara bile bi vam potrebne godine i godine posla uz precizno rezanje velikog kamena. Stupovi u hramu Kailasa su izrezani tako što su delovi planine odvojeni od njega. Arheolozi tvrde da je uklonjeno preko 400.000 tona kamenja, za šta ne bi bile potrebne godine, već vekovi rada, a istoričari, iako nisu pronašli zapise o tom velikom podvigu smatraju da je hram izgrađen za manje od 18 godina.

Istoričare i arheologe zbunjuje upravo ta količina kamenja koja je uklonjena. Ni sa današnjom tehnologijom ne bi mogao da nastane ovakav hram.

NAJFASCINANTNIJE MESTO NA PLANETI – Ne morate otići na Mars da biste videli kako tamo izgleda – Dovoljno je da posetite OVO mesto (VIDEO)

Kroz istoriju ovaj hram je fascinirao ali i plašio mnoge pa je tako muslimanski kralj Aurangzeb rešio da ga sravni sa zemljom. On je uposlio hiljadu radnika da sruše hram ali nakon 3 godine rada uspeli su samo da naprave manje ogrebotine na ovoj građevini.

Dakle ako nisu nastali ljudskom rukom, ko ga je onda izgradio?

Kada pogledate na Google Earth-u, hram Kailasa je u obliku jasnog znaka X. Pojedinci veruju da je ovaj hram zapravo poruka neke druge civilizacije koja je živela na tom tlu… Samo ne znamo šta bi to moglo da znači…

MAGIČNI AUTOPUT KOJI NESTAJE 2 PUTA U TOKU DANA – Ovuda prolaze samo najhrabriji (VIDEO)

Švrćkanje.rs / Foto: Pixabay/Printscreen Youtube/Paradoja

NE PROPUSTITE: