Baš kao u fillmu!

Pre nekoliko dana Rejlbukers (Railbookers) je najavio epski put oko sveta luksuznim vozovima, koji bi trebalo da otpočne u avgustu sledeće godine.

Putovanje će trajati ukupno 80 dana, što je (ne)namerna veza sa legendarnim romanom Žila Verna. Putnici će posetiti trinaest zemalja na četiri kontinenta i doživeti neverovatno glamurozan način putovanja. Putujte u sedam različitih luksuznih vozova, uživajući u restoranima svetske klase i privatnim kabinama usput. Boravak u nekim neverovatnim hotelima je uključen, a usput će se srećnici diviti zadivljujućim prirodnim pejzažima, Uneskovoj svetskoj baštini i posetiti 20 velikih gradova.

Avantura počinje u Vankuveru i putuje se tri dana kroz kanadske stene, jezero Luiz i nacionalni park Banf. Sledeća stanica je Edinburg, u Škotskoj, odakle sledi jednonedeljna tura kroz jezera i planinske vrhove magične Škotske.

Posle Škotske, vreme je za romantiku. Putovanje od Pariza do Venecije oduševiće sve emotivne ljude, nakon čega sledi transfer do Indije i, između ostalog, poseta Tadž Mahalu. U Indiji će putnici provesti ukupno šest noći i putovati na relaciji Mumbaj – Nju Delhi.

Sledeći voz polazi iz Istanbula i četiri noći će voziti putnike kroz Bugarsku, Rumuniju i Mađarsku, pored zamkova i sela u brdima jugoistočne Evrope.

Avantura se nastavlja u Južnoafričkoj Republici trodnevnim putovanjem od Pretorije do Kejptauna, nakon čega će putnici biti prevezeni avionom do Singapura. Tamo će se ukrcati na drugi voz i krenuti na put za Maleziju.

Rejlbukers je rekao da su putovanje osmislili tako da zadovolje rastuću tražnju za luksuznim putovanjem železnicom i da žele da naglase zadovoljstvo sporog putovanja. Ima dosta vremena za razgledanje. Sve zvuči divno, zar ne? Pa, nažalost, “divno” dolazi po visokoj ceni. Istina je da ćete na putu biiti skoro tri meseca, ali cena se kreće oko neverovatnih 103.000 evra. Uključuje, između ostalog, boravak u hotelu, razne prevoze, nekoliko letova, obroka i obilazaka, boravak u safari loži i uspon na Ajfelov toranj. Mnogo je, ali je jasno i da je cena rezervisana samo za one sa najdubljim džepom.

Međutim, dostupni su i segmenti ovog putovanja, tako da ga možete prilagoditi sebi. Možda sebi možete priuštiti luksuzno putovanje, iako ni ono nije jeftino, a možda jednostavno možete isplanirati ne tako luksuzan itinerar potpuno po svom ukusu i početi da istražujete svet.

Izvor:Punkufer.hr / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: