One su enormno bogate, ali kad biste ih sreli nikada to ne biste rekli. Da, one zarađuju milione, vode uspešne biznise ali nemaju potrebu da to dokazuju noseći garderobu na kojoj je jasno istaknuto ime brenda niti da voze preskupe automobile…

Ovih 5 dama je u samom vrhu Forbsove liste:

  • Françoise Betancourt Meyers

Françoise Betancourt-Meyers, godinama je ubedljivo najbogatija žena na svet. Njeno porodično bogatstvo počelo se gomilati još od početka 20. veka, kada je mladi kemičar Eugene Schuler razvio formulu boje za kosu i dao joj naziv Oréale. Ostalo je istorija.

Grupa L’Oréal danas je kozmetički konglomerat s velikim portfolijem poznatih brendova kao što su: Garnier, Kiehl’s, Yves Saint Laurent i Lancôme. A većinski vlasnik svega je Schulerova unuka Françoise Betancourt Myers.

Donirala je preko 200 miliona dolara za obnovu pariške katedrale Notre Dame, nakon što je stradala u ogromnom požaru.

  • Alice Walton

Alice je 1992. godine nasledila deonice Walmarta od svog oca Sama Waltona. Upravo on je 30 godina ranije osnovao popularni lanac supermarketa. Živi u Teksasu okružena svojim konjima i vrijednom zbirkom umjetnina.

Javnosti nije upoznata sa njenim značajnijim humanitarnim radom.

  • Mackenzie Bezos

Obogatila se nakon najskuplje brakorazvodne parnice u isotriji čovečanstva, i to je zato što ju je Jeff Bezos prevario nakon 25 godina braka.

Žena najbogatijeg čoveka na svetu je razvodom “zaradila” deonice Amazona vrijedne 38,3 milijarde. Međutim, zbog korona krize vrednost deonica značajno je porasla, a njeno bogatstvo se sada procenjuje na oko 60 milijardi dolara.

Prošle godine pridružila se velikoj inicijativi The Giving Pledge. U okviru koje su ultrabogati dužni da polovinu svog bogatstva doniraju humanitarnim organizacijama, bilo za života ili testamentom.

  • Julia Koch

Gospođa Koch do skoro nije bila među najbogatijim ženama, ono što joj je omogućilo da dospe na sam vrh te liste jeste nasledstvo od pokojnog supruga, poznatog biznismen Davida Kocha. Na njen bamkovni račun su legle 53 milijarde dolara, prema Bloombergu i Forbesu.

  • Jacqueline Mars

Ova dama ima 79 godina i “najsiromašnija je” među prirpadnicama lepšeg pola sa veoma dubokim džepom. Vlasnica je najveće svetske firme slatkiša “Mars”, koju poznajemo po preukusnim čokoladicama. Osim toga, poznata je i kao jedan od najvećih proizvođača hrane za kućne ljubimce u Americi.

Porodični biznis je započeo njen deda Frank, a ona je 20 godina radila u firmi, dok je u uravi bila do 2016. godine. Opisuju je kao velikog filantropa i navode da je članica uprave Nacionalne opere Washingtona i Nacionalnog arhiva.

Izvor: Stil / Foto: Unsplash

NE PROPUSTITE: