Ako vam je potreban ideja za večeru, a niste raspoloženi da previše vremna provedete u kuhinji, onda napravite francuski kiš.
Biće vam potrebni sledeći sastojci:
- 200 gr brašna
- 100 gr putera
- malo soli
- 70 ml vode
- 100 gr slanine
- 100 gr šunke
- 100 g kiselih krastavčića
- 4 jaja
- 1 dl kisele pavlake

Priprema:
Isecite krastavce, šunku i slaninu na kockice. U brašno sipajte so, pa dodajte hladan puter isečen na kockice i mesite dok ne dobijete testo koje se mrvi pod prstima. Nakon toga dodajte vodu i nastavite da mesite dok se sve ne sjedini.
Testo razvijte u krug malo veći od prečnika pleha od 26 santimetara, prebacite ga na nepodmazan pleh i podignite ivice. Testo malo izbockajte viljuškom.
Slaninu propržite, pa zajedno sa krastavcima i šunkom stavite na testo.
Viljuškom razmutite jaja sa pavlakom i prelijte preko.
Pecite na 200-220 stepeni dok ne porumeni. Uglavnom bude gotovo za 15 do 20 minuta.

Švrćkanje.rs / Foto:Unspalsh
NE PROPUSTITE:
- ZAŠTO JE JUČE KASNIO cRNI DIM IZ KAPELE – Šta se to dogodilo iza zatvorenih vrata Konklave?
- NA TLU NAJMANJE DRŽAVE NALAZI SE NAJVEĆA CRKVA NA SVETU – Na izgradnji grandioznog spomenika hrišćanstva učestvovali su najveći umetnici svih vremena
- TOP 3 MESTA ZA PORODIČNI IZLET U BLIZINI BEOGRADA
- OVO JE NAJČISTIJA REKA U SRBIJI – tirkizni biser okružen prirodom od koje staje dah, mističnim pećinama i brojnim manastirima
- TOP 5 DESTINACIJA ZA USKRŠNJE PRAZNIKE – Ne zna se koje mesto je lepše i gde ćete bolje napuniti baterije
- KAD OVDE ZAKORAČITE KAO DA STE DOŠLI NA NEKU DRUGU PLANETU – Ovo je verovatno najdivniji aerodrom na svetu