Ako vam je potreban ideja za večeru, a niste raspoloženi da previše vremna provedete u kuhinji, onda napravite francuski kiš.
Biće vam potrebni sledeći sastojci:
- 200 gr brašna
- 100 gr putera
- malo soli
- 70 ml vode
- 100 gr slanine
- 100 gr šunke
- 100 g kiselih krastavčića
- 4 jaja
- 1 dl kisele pavlake
Priprema:
Isecite krastavce, šunku i slaninu na kockice. U brašno sipajte so, pa dodajte hladan puter isečen na kockice i mesite dok ne dobijete testo koje se mrvi pod prstima. Nakon toga dodajte vodu i nastavite da mesite dok se sve ne sjedini.
Testo razvijte u krug malo veći od prečnika pleha od 26 santimetara, prebacite ga na nepodmazan pleh i podignite ivice. Testo malo izbockajte viljuškom.
Slaninu propržite, pa zajedno sa krastavcima i šunkom stavite na testo.
Viljuškom razmutite jaja sa pavlakom i prelijte preko.
Pecite na 200-220 stepeni dok ne porumeni. Uglavnom bude gotovo za 15 do 20 minuta.
Švrćkanje.rs / Foto:Unspalsh
NE PROPUSTITE:
- PROKLETE PLANINE – Dom misterioznih jezera i jedino mesto u Srbiji, ali i čitavom Balkanu gde je priroda netaknuta
- SEDAM SRPSKIH ČUDA – Magična mesta naše zemlje od kojih zastaje dah
- PAZI SAD OVO – Divčibare nisu planina, već…
- NAJNOVIJI TREND ZALUDEO SVET – Pratite ove savete i vaš dom će izgledati kao delo vrhunskog dizajnera
- OVDE ŽIVE NAJZGODNIJI MUŠKARCI – Odgovor će vas možda iznenaditi
- MESTO TOLIKO LEPO DA SE REČIMA NE MOŽE OPISATI – Najlepše izletište u Srbiji nalazi se svega sat vremena od Beograda! Ovde ćete odmoriti i dušu i telo