Ako vam je potreban ideja za večeru, a niste raspoloženi da previše vremna provedete u kuhinji, onda napravite francuski kiš.

Biće vam potrebni sledeći sastojci: 

  • 200 gr brašna
  • 100 gr putera
  • malo soli
  • 70 ml vode
  • 100 gr slanine
  • 100 gr šunke
  • 100 g kiselih krastavčića
  • 4 jaja
  • 1 dl kisele pavlake

Priprema:

Isecite krastavce, šunku i slaninu na kockice. U brašno sipajte so, pa dodajte hladan puter isečen na kockice i mesite dok ne dobijete testo koje se mrvi pod prstima. Nakon toga dodajte vodu i nastavite da mesite dok se sve ne sjedini.

Testo razvijte u krug malo veći od prečnika pleha od 26 santimetara, prebacite ga na nepodmazan pleh i podignite ivice. Testo malo izbockajte viljuškom.

Slaninu propržite, pa zajedno sa krastavcima i šunkom stavite na testo.

Viljuškom razmutite jaja sa pavlakom i prelijte preko.

Pecite na 200-220 stepeni dok ne porumeni. Uglavnom bude gotovo za 15 do 20 minuta.

Švrćkanje.rs / Foto:Unspalsh

NE PROPUSTITE: