Kada letuju, oni ne štede! Teško stečen novac vole da ostave ovde

S obzirom da imaju dosta novca mogu da odmaraju gde god požele, a oni najčešće biraju destinaciju koja nije uopšte daleko od Srbije. Pogađate reč je o Hrvatskoj i to o Dubrovniku.

Turistički radnici kažu da se iz godine u godinu broj ekstremno bogatih turista povećava i da im ovo mesto postaje omiljeno za letnji predah.

Dubrovnik je verovatno najpoznatiji po svojim zidinama nastalima između 12. i 17. veka koje nijedna neprijateljska vojska nije uspela da probije.

Na njegovim ulicama snimale su i neka od najpoznatijih holivudskih ostvarenja. Naravno, najistaknutija je serija Game of Thrones. Dobar deo kadrova za ovu seriju snimljen je baš ovde.

Takođe, veliki broj poznatih ličnosti je boravio u Dubrovniku. Između ostalih, Naomi Campbell, Romana Abramoviča, Malumu, Luisa Figa i mnogi drugi.

dubrovnik hrvatska

Pogledajte koje još destinacije biraju ljudi koji u svom džepu imaju par miliona i više od 21 dana odmora:

Jezero Komo

Kada se prelepa priroda spoji sa vrhunskim luksuzom, dobije se jezero Komo.

Baš kao i Dubrovnik i jezero u Italiji ima reputaciju omiljenog letovališta za bogataše.

Poznato i kao Lario, jezero Komo je treće po veličini u Italiji. Zbog živopisnog pejzaža, neobičnog oblika i blizine Alpa, smatra se vrlo atraktivnom destinacijom.

Na rtu koji razdvaja dva dela, odnosno dva kraja jezera, nalazi se Belađo, grad koji se smatra draguljem ovog jezera. U njemu su smeštene luksuzne vile i baš tu sve vrvi od bogataša.

Kapri

Kapri je satkan od luksuza i glamura. Ovo ostrvo je locirano u Napuljskom zalivu i važi za jednu od najelitnijih turističkih destinacija. Izdavaja se po istorijskom značaju, neobičnom reljefu,raskošnoj prirodi i prijatnoj klimi.

Sveta Lucija

Netaknute, prelepe plaže, kristalno čista voda, gusta šuma i raskošne vile jednako dobitna kombinacija za luksuzan odmor. Sveta Lucija je mala ostrvska država na Karibima koja ima idilično okruženje koje je među nekim od najslikovitijih mesta na svetu.

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: