Nakon trijumfa na Rolan Garosu, Novak Đoković je spakovao kofere i sa porodicom se uputio na odmor gde će napuniti baterije za, nadamo se, još odličnih partija tenisa

Novak je, kao što je verujemo svima već poznato u finalu Rolan Garosa savladao Kaspera Ruda sa 3:0 u setovima i tako prestigao Rafaela Nadala po broju trofeja sa četiri najveća turnira. Posle svega toga najavio je da će uzeti nekoliko dana odmora, a sada je otkriveno i gde je otišao sa svojom porodicom.

Najveći teniser ikada je sa najbližima otputovao na ostrvo San Migel. Za ovo prelepo mesto malo ko zna, zato smo mi malo istarživali i evo šta smo saznali. Posle čitanja ovog teksta sigurno ćete poželeti da bar jednom otputujete na ovu destinaciju.

Reč, dve o ostrvu San Migel

Na pola puta između američkog kontinenta i Evrope nalazi se Azorski arhipelag sa devet ostrva.  Arhipelag je podeljen na tri grupe: centralnu, istočnu i zapadnu gde se i nalazi San Migel.

Azori su ostrva vulkanskog porekl, a pripadaju Portugalu oko 600 godina unazad.

San Migel je najveće, a možda i najlepše ostrvo ovde. Ono što ovo mesto čini magičnim su ljudi, tradicija, gastronomija, umetnost, kultura i istorija.

Ovo mesto je idealno za ljubitelje mirnijih odmora, jer tamo neće pronaći ogromne moderne hotelske komplekse, luksuzne restorane, kafiće sa muzikom… samo mir, tišina i prelepa priroda. Ono što je karakteristično za ovo ostrvo je da se vreme može promeniti i nekoliko puta u toku dana.

Ponta Delgada glavni je grad ovde, a posebno bajkovito izgleda zbog kaldrme sačinjena od crno-belih kockica. Simbol grada je kapija – Portas Da Cidade koja je izgrađena još u 18. veku, a nekada je bila prva linija odbrane ostrva. 

Važno je naglasiti da ukoliko se zaputite na ovo ostrvo obavezno iznajmite automobil jer je u suprotnom nemoguće sve obići.

Šta još treba videti na ovom ostrvu:

Jezero Sete Cidades

Na prvi pogled pomislićete da je reč o dva jezera, ali u pitanju je optička varka. Ovo jezero deli most, a zbog refleksije svetlosti, kada se gleda iz daljine stiče se utisak da je reč o dve celine, zelenom i plavom jezeru.

Vidikovac Boca do Inferno

Ukoliko vas ostrvo ne opčini do sad, pogled sa ovog vidikovca sigurno hoće. Pogled “puca” na celo ostrvo i vulkanski krater Sete Cidades. 

Švrćkanje.rs / Foto: Unsplash

NE PROPUSTITE: