Ako muška noga kroči u ovaj grad, loše mu se piše

Noiva do Kordeiro (Noiva do Cordeiro), grad u kome žive samo žene, osnovan je davne 1891. godine, osnovala ga je Marija Senorina de Lima koja je prognana iz svog sela zbog preljube…

Noiva do Cordeiro se nalazi u Belo Vale, oko 428km severno od Rio de Žaneira, u jugoistočnom Brazilu. Ovaj mali brazilski grad stvorila je žena, za žene, on ima svoja pravila i svoj sistem organizacije rada i života. U njemu danas živi svega 600 stanovnika, većinom žena između 20 i 35 godina i tek pokoji muškarac.

Uredile su život onako kako žele i osećaju se prijatno u svom ženskom carstvu. Veruju da su u svom mestu uspele da organizuju mnogo bolji život od muškaraca.

Samo jednom je ovo žensko naselje potpalo pod mušku diktaturu. Godine 1940. evangelistički pastor Anisio Pereira oženio se jednom od meštanki Noiva do Kordeira.

Takođe je postao osnivač crkve u gradu i odmah je počeo da nameće stroga pravila za žene. Tako je više od 50 godina ženama bilo zabranjeno da slušaju muziku, šišaju se, piju alkohol, pa čak i da koriste kontraceptivna sredstva.

ZAVIRITE U NAJPOZNATIJI HOTEL U DUBAIJU GDE NOĆENJE KOŠTA 25.000 DOLARA – 7 zvezdica, mermer, zidovi od zlata, ovde sve puca od luksuza

Nakon smrti Anisija Pereira, žene su čvrsto odlučile da više nikada ne dozvole nijednom muškarcu da upravlja (njihovim) gradom. U ovom jedinstvenom mestu nema konkurencije, naprotiv, svi se osećaju kao jedna porodica. Pomažu jedna drugoj i dele sve što imaju.

Stanovnica Noiva do Cordeira, Rosalee Fernandes, 49, kaže da je grad skladniji nego što bi bilo da u njemu žive i muškarci.

“Mnogo je stvari koje žene rade bolje od muškaraca. Naš grad je lepši, uređeniji i daleko skladniji nego da su muškarci glavni. Kad se pojave problemi ili sporovi, rešavamo ih na ženski način, pokušavajući da nađemo konsenzus, a ne sukob. Delimo sve, čak i zemlju na kojoj radimo. Ovde se niko ni sa kim ne takmiči. Sve je to za jednog, i jedno za sve.„Nedavno se ceo grad okupio kako bi pomogao u kupovini ogromnog televizora širokog ekrana za naš centar zajednice kako bismo svi zajedno gledali sapunice.”

Neke imaju muževe i decu, međutim, muškarci mogu posetiti svoje supruge u Noiva do Kordeiru samo vikendom, baš kao i sinovi koji su napunili 18 godina. Radnim danima sve devojke obrađuju poljoprivredno zemljište, kuvaju, organizuju improvizovane salone lepote i revije jedna za drugu, za praznike i sajmove.

OD MODERNOG ŽIVOTA BEŽE KAO ĐAVO OD KRSTA – Evo kako, zapravo, izgleda život Amiša

Ovo neobično mesto Noiva do Cordeiro ima svoje stranice na društvenim mrežama gde se s vremena na vreme pojavljuju oglasi za traženje muškaraca. Na drugi način djevojke jednostavno ne mogu stvoriti normalnu porodicu. Svi predstavnici jačeg pola sa kojima komuniciraju su njihovi rođaci.

Jedna od žena, Nelma Fernandes (23), priznala je da je nemoguće da devojke u regionu poznate kao izuzetno lepe pronađu budućeg supružnika.

“Ovde su jedini muškarci koje upoznamo slobodne devojke ili su oženjeni ili su u srodstvu sa nama, svi su rođaci. Dugo nisam poljubila čoveka. Svi sanjamo da se zaljubimo i venčamo. Ali mi volimo da živimo ovde i ne želimo da napuštamo grad da bismo našli muža. ” izjavila je Nelma piše “DailyMail”

Sasvim očekivano, zanimaju ih samo neženje koje su spremne da prihvate njihova ženska pravila i prilagode se novom načinu života.

Iznenađujuće, mnogi muškarci odazvali su se pozivu da posete jedini grad na svetu u kome mesta ima samo za žene.

NE PROPUSTITE: