Sasvim zasluženo nosi naziv “glavni grad vodopada”.

U ovom gradu nalazi se, verovali ili ne, čak 156 manjih i većih vodopada. Priroda je, definitivno bila blagonaklona ka ovom mestu. Sigurni smo da je ovde, zaista, milina živeti.

Ako tražite mesto za odmor gde je priroda prelepa, prepuno je zelenila, pogodno je za planinarenje, a uz sve to ima i vodopada, onda ne tražite dalje od grada Hamilton, u pokrajini Ontario, u Kanadi. Ovaj grad je poznat kao svetska prestonica vodopada i preporučujemo da ovo mesto stavite na travel listu.

Iznenađujuća je činjenica da za ovaj grad i njegove prirodne atrakcije ne zna puno ljudi. Daleko poznatiji su Nijagarini vodopadi koje turisti hrle da vide, pa tako vodopadi Hamiltona ostaju onim turistima koji ne vole gužvu.

Turistički vodiči i oni koji su posetili ovo mestu kažu da je najepše u oktobru kad lišće počne da menja boju i sve dobije romantičnu notu.

Iako ih ima više od 150, preporuka je da prvo posetite ova 3. Za njih kažu da su za nijansu lepši od ostalih. Pa krenimo redom:

Albion Falls

Albion vodopad je kaskadni vodopad koji je širok skoro koliko je visok; 19x18m. Pogled na vodopad je impresivan, ali ga možete posmatrati samo sa vidikovca koji se nalazi odmah pored parkinga.

Ranije je bilo moguće ići do dna vodopada, međutim nakon nekoliko nesrećnih slučajeva je zabranjeno, a svako ko prekrši ovo pravilo suočiće se sa kaznom od više hiljada dolara.

Devil’s Punchbowl

Do ovog vodopada je mnogo lakše stići. Do samog odredišta postoji put koji možete preći kolima. Devil’s Punchbovl je verovatno najpopularniji i „najpoznati“ vodopad u Hamiltonu. Nalazi se na visini od 37 m i zapravo se sastoji od 2 vodopada koji teku preko raznobojne klisure.

Nažalost, ovaj vodopad često presuši, pa je najbolje posetiti ga početkom godine. Ali čak i kada nema vode, ovo mesto izgleda spektakularno.

Sherman Falls

Sherman Falls je vodopad visok 17 metara. Iako se ne ističe po visini, u njemu postoji nešto zasita magično. Višeslojni izgled je prilično jedinstven u poređenju sa drugim Hamiltonovim vodopadima, a atmosfera koja ovde vlada je umirujuća.

Švrćkanje.rs/ Foto:

NE PROPUSTITE: