Kanada ima sve, od prelepe prirode, prekoo gradova u kojima sve vrvi od turista, pa do ovakvih mirnih gradića, koji kao da stoje u vremenu.

Hope je okružna opština na ušću reka Frejzer i Kokihala u provinciji Britanska Kolumbija, na nekih 154 kilometra istočno od Vankuvera.

Ono po čemu je ovaj gradić prepoznatljiv je činjenica da se ovde snimao film Rambo-First blood, 1982. godine. Verovali ili ne, ovaj grad i dan danas izgleda identično. Kada zakoračite ulicama ovom mirnog mesta imate osećaj da ste se vratili 4 decenije unazad. Gotovo ništa nije promenjeno od trenutka kada je film snimljen, pa objekte i mesta koja se pojavljuju u ovom filmskom ostvarenju i danas možete videti, i to u izvornom stanju.

Tu je i statua Ramba oko koje se skuplja najviše turista. Rambomanija još uvek vlada ovim mestom, pa se lokalni stanovnici i danas oslanjaju na slavu filma, pa tako u gradu postoji nekoliko prodavnica koje nude suvenire sa likom Ramba, naravno. Ovde možete kupiti sve, od šolja, preko privezaka, pa čak i gaća sa glavnim akterom filma.

Grad je veoma miran, a stanovnici su gostoljubivi. Iako je najpoznatiji po filmu, ovaj grad se ističe prelepom prirodom i posebnim šarmom. Stiče se utisak da se na ovom mestu živi punim plućima, lagano i mirno.

Pogledajte i video:

Švrćkanje.rs / Foto:PrintscreenYoutube/Philippine Attractions

NE PROPUSTITE: