Online kutak rezervisan za geografiju na malo zanimljiviji način!

Kada temperatura pređe 25 stepeni svima nam je potrebna laganija hrana. Naš današnji predlog je grčka salata.

Za pripremu će vam biti potrebni sledeći sastojci:

  • 200 g čeri paradajza
  • 1 veći paradajz
  • pola krastavca
  • 100 g feta sira
  • 1 šaka maslina
  • malo sveže nane
  • malo suvog origana
  • malo maslinovog ulja
  • malo soka od limuna
  • so
  • biber

Priprema:

Čeri paradajz operite i isecite na pola. Krastavac oljuštite i isecite na deblje krugove i ubacite u činiju zajedno sa paradajzom i promešajte. Ljubičasti luk oljuštite, pa isecite na kolutove.

Feta sir isecite na manje kocke, a možete ga i izmrviti pa dodajte povrću, a onda polijte malo maslinovo ulje i seckanu nanu. Onda na red dolazi i suvi origano, pa sve lagano promešajte. Na kraju prelijte sokom od limuna i začinite ostalim začinima. Masline možete prepoloviti ako su vam velike i dodati u činiju.

Ukoliko vam ovo nije dovoljno kalorično, u salatu možete dodati komadiće belog mesa.

Prijatno!

Švrćkanje.rs / Foto:Pixabay

NE PROPUSTITE:



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pratite nas i ovde: