Na ovaj način grčki kuvari spremaju punjene paprike. Gotove su za svega 30 minuta, a najbolje od svega je što su veoma zdrave. Ipak, ukus im nije nimalo narušen. Isprobajte i uverite se.

Za pripremu će vam biti potrebni sledeći sastojci:

  • 6 paprika
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 500 gr pilećih prsa
  • 1 kašika origana
  • kašika soli
  • Biber
  • pileći bujon ili voda
  • 1 c. kus-kus
  • 1 mali crveni luk
  • 1 češanj belog luka, mleven
  • 1oo gr izmrvljene fete
  • 1 tikvica
  • Šaka čeri paradajza narezan na četvrtine
  • Šaka maslina, seckane
  • Kriške limuna, za serviranje

Priprema:

Zagrejte rernu na 250º. Produbite paprike i poređajte ih u pleh.

Na srednjoj vatri ispecite piletinu i iseckajte je na kockice. Skuvajte i kus kus tako što ćete ga staviti u posudu, preliti ključalom vodom i osatavito da odstoji 5 minuta.

Nakon toga dodajte crveni luk, beli luk, 50 gr feta sira, čeri paradajz, masline, tikvice, začine i belo meso.

Ovom smesom napunite paprike, pa zatim prelijte sa malo maslonovog ulja i preostalom fetom. Sipajte bujon ili vodu u pleh. Ubacite u rernu i pecite oko pola sata.

Švrćkanje.rs / Foto:PrintscreenYoutube/Delish

NE PROPUSTITE: