Uslovi za ulazak se razlikuju od zemlje do zemlje, tako da je važno da se putnici upoznaju sa pravilima za odabranu destinaciju. Turistima se može odbiti ulazak u zemlju iz mnogo razloga, a ovo su neki od njih:

Oštećenje pasoša

Mala kapljica ili oštećenje vodom, dovoljni su da vas službenici privedu na ispitivanje i vaš pasoš okarakterišu kao nevažeći. Vaš pasoš može biti klasifikovan kao nevažeći ako je vaše lične podatke teško čitati ili ako je bilo koja stranica umrljana stvarima kao što su mastilo ili šminka.

Nemate dovoljno praznih stranica pasoša

Svaka zemlja ima različita pravila o količini praznih stranica pasoša. Većina zemalja zahteva jednu ili dve stranice, ali neke očekuju i do tri. Ako nemate dovoljno praznih stranica pre putovanja, moraćete da obnovite pasoš.

Uzimanje lekova u inostranstvu

Pre nego što otputujete na odredište, želećete da proverite koji lekovi su tamo dozvoljeni i koja je količina dozvoljena. Neki lekovi koji se kupuju u slobodnoj prodaji mogu biti regulisani ili ograničeni u drugim zemljama. Svaka medicinska oprema kao što su špricevi moraće da bude u originalnom i označenom pakovanju. Takođe je vredno putovati sa kopijom lekarskog recepta u slučaju da treba da ga pokažete zvaničnicima.

Nedovoljno sredstava

U nekim slučajevima od vas će se možda tražiti da pokažete dokaz da imate dovoljno sredstava da posetite odabranu destinaciju. Potrebni iznos je različit u svakoj zemlji. Ako boravite kod prijatelja ili rođaka, savetuje se da imate pismeni pristanak da pokažete zvaničnicima.

Izvor:Stil.kurir.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: