Ako volite uzbudljiva i neobična putovanja, onda su ove destinacije kao stvorene za vas

Danas vam predstavljamo listu 5 najjezivijih evropskih tura koje će posetiti sam oni hrabri.

1. Šta ima tako strašno u Veneciji?

Naime, u ovom gradu se tokom čitave godine održavaju „jezive“ ture. Turiste vode po uskim i mračnim ulicama grada i vodiči im pričaju legende o nesrećnoj ljubavi i prevari, pokazuju vile u kojima „žive“ duhovi…

2. Transilvanija

Transilvaniju svake godine posećuju milioni turista zbog grofa Drakule. Posebno atraktivno je posetiti Rumuniju krajem oktobra, jer se poslednjeg dana organizuje Drakulina žurka. Turisti koji se zateknu 31. oktobra u dvorcu Bran mogu da jedu ražnjiće na sablji i piju „krv“.

3. Mračne tajne Londona

London je čuven po „Big Benu“, ali i po Džeku Trboseku. Svake večeri kod Taurea počinjala je tura kojom se prolazi putevima svih pet ubistava zloglasnog ubice.

4. Prag – pozornica straha

Prag je sa gotskom arhitekturom svake večeri prava atrakcija za turiste koji uživaju da hodaju praznim ulicama. U 20 časova svake večeri počinje tura u kojoj vodič priča o prokletsvima i nesrećama koje su se dešavale nekadašnjim stanovnicima ovog grada.

5. Duhovi Škotske

Kao što se u Rimu organizuje tura „Anđeli i demoni“, tako se i u Škotskoj može otići na turu „Da Vinčijev kod“. Škotska je prepuna napuštenih i oronulih zamkova, a turisitčki radnici su počeli to i da naplaćuju, pa su tako osmislili legende da u svakom od njih žive – duhovi.

Izvor: Magazin.novosti / Foto: Pixabay

NE PROPUSTITE: