Vreme je da počnemo da razmišljamo o prazničnoj trpezi
Kada govorimo o salatama, ruska je neizostavna, ali šišarka slata ozbiljno preti da joj preuzme tron. Osim što je vrlo ukusna, izgleda i vrlo dekorativno pa će trpeza izgledati još interesantnije. Najbolje od dvega je što je ovo predjelo gotovo za 15-ak minuta.
Za pripremu će vam biti potrebni sledeći sastojci:
- 500 gr krem sira
- 150 gr kiselih krastavčića
- 200 gr obarene piletine (ili šunke)
- 50 gr majoneza
- 1 čen belog luka (po ukusu)
- so po ukusu
- badem za dekoraciju

Priprema:
U krem sir dodati sitno iseckan beli luk, dodati majonez i smesu umutiti mikserom ili dobro promešati.
Sitno iseckati krastavčiće, a obarenu piletinu (ili šunku) iseći na manje kockice.
Dodati u prethodnu smesu. Posoliti po ukusu.
Sve dobro promešajte, a zatim oblikujte smesu u oblik šišarke, pa porađajte na tanjir.
Poređajte bademe na oblikovanu smesu od sira (kao na slici). Ukrasite salatu grančicama mirođije ili ruzmarina.
Predjelo je spremno, ostaje vam samo da uživate u uskusu!
Švrćkanje.rs / Foto:PrintscreenYoutube/Amy Locurto
NE PROPUSTITE:
- KAŽU DA JE OVO NAJLEPŠI PARK U BEOGRADU – Mesto gde se prepliću istorija, kultura i priroda
- PREDLOG ZA IZLET SA DECOM – Na pola sata od centra grada nalazi se ovaj mali prirodni raj
- IDEJA ZA VIKEND BEG – 4 mesta u sloveniji koja ostavljaju bez daha
- NAJUŽI, A VEROVATNO I NAJLEPŠI KANJON NA SVETU NALAZI SE U SRBIJI – Evo gde tačno
- OVO JE NAJDUBLJA PRIRODNA JAMA NA SVETU – Unutra se krije ceo jedan mali svet koji i naučnike ostavlja bez teksta
- OVIM ZNAKOVIMA ĆE SE DRASTIČNO POBOLJŠATI FINANSIJSKO STANJE – do kraja maja pare će se lepti za njih
- ZELENA KAO SMARAGD, ČISTA KAO KRISTAL – Ova reka u bosni je omiljeno kupalište turistima iz cele evrope
- SVI MISLE DA JE KENIJA ČEMER I JAD, A REALNOST JE POTPUNO DRUGAČIJA – Od zadivljujućih prizora koj se mogu videtu u ovoj zemlji će vam pasti vilica
- DRUGA POLOVINA MAJA ĆE OVIM ZNAKOVIMA PREOKRENUTI ŽIVOT IZ KORENA – proverite da li se vaš znak nalazi u ovoj odabranoj grupi srećnika