Online kutak rezervisan za geografiju na malo zanimljiviji način!

Vreme je da počnemo da razmišljamo o prazničnoj trpezi

Kada govorimo o salatama, ruska je neizostavna, ali šišarka slata ozbiljno preti da joj preuzme tron. Osim što je vrlo ukusna, izgleda i vrlo dekorativno pa će trpeza izgledati još interesantnije. Najbolje od dvega je što je ovo predjelo gotovo za 15-ak minuta.

Za pripremu će vam biti potrebni sledeći sastojci:

  • 500 gr krem sira
  • 150 gr kiselih krastavčića
  • 200 gr obarene piletine (ili šunke)
  • 50 gr majoneza
  • 1 čen belog luka (po ukusu)
  • so po ukusu
  • badem za dekoraciju

Priprema:

U krem sir dodati sitno iseckan beli luk, dodati majonez i smesu umutiti mikserom ili dobro promešati.

Sitno iseckati krastavčiće, a obarenu piletinu (ili šunku) iseći na manje kockice.

Dodati u prethodnu smesu. Posoliti po ukusu.

Sve dobro promešajte, a zatim oblikujte smesu u oblik šišarke, pa porađajte na tanjir.

Poređajte bademe na oblikovanu smesu od sira (kao na slici). Ukrasite salatu grančicama mirođije ili ruzmarina.

Predjelo je spremno, ostaje vam samo da uživate u uskusu!

Švrćkanje.rs / Foto:PrintscreenYoutube/Amy Locurto

NE PROPUSTITE:



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pratite nas i ovde: