Rešili smo da ove godine praznična trpeza zablista punim sjajem. Zato, nastavljamo da idejama za novogodišnje đakonije. Danas su na redu salatke, kremaste mini torte.

Biće vam potrebno:

  • 100 g bademovog brašna
  • 100 g šećera u prahu
  • 85 g belanaca
  • 85 g šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice ekstrakta vanile

Za fil:

  • 100 g kupovnog pudinga od vanile
  • 90 g krem sira
  • 30 g maskarpone sira
  • 30 g šećera u prahu

Priprema:

Bademovo brašno i šećer u prahu sjedinite u blenderu. Zatim dobijenu smesu prosejte i ostavite sa strane. Belanca umutite sa prstohvatom soli, pa dodajte šećer i nastavite da mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte vanilu i malo zelene boje za kolače u belanca i nastavite da mutite. Pomešajte obe smese i sipajte u špric za kolače. Pek papir pričvrstite za pleh, pa sipajte smesu. Pravite krugove različite veličine. Dobro protresite pleh i pecite na 150°C oko 15-18 minuta.

Umutite puding, krem sir i maskarpone, pa dodajte šećer u prahu. Na ivicu makarunsa stavite u tankom sloju fil, pa uvljajte u dekorativne zvezdice. Zatim fil sipajte na sredinu, pa novi makaruns, opet uvaljajte u zvezdice, fil i tako ređajte dok ne napravite jelku. Zatim ukrasite dekorativnim kuglicama i stavite na vrh malo fila i jednu kuglicu.

Izovr:Stvarukusa / Foto:PrintscreenYoutube/Vanilla Caramel

NE PROPUSTITE: