Online kutak rezervisan za geografiju na malo zanimljiviji način!

Rešili smo da ove godine praznična trpeza zablista punim sjajem. Zato, nastavljamo da idejama za novogodišnje đakonije. Danas su na redu salatke, kremaste mini torte.

Biće vam potrebno:

  • 100 g bademovog brašna
  • 100 g šećera u prahu
  • 85 g belanaca
  • 85 g šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice ekstrakta vanile

Za fil:

  • 100 g kupovnog pudinga od vanile
  • 90 g krem sira
  • 30 g maskarpone sira
  • 30 g šećera u prahu

Priprema:

Bademovo brašno i šećer u prahu sjedinite u blenderu. Zatim dobijenu smesu prosejte i ostavite sa strane. Belanca umutite sa prstohvatom soli, pa dodajte šećer i nastavite da mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte vanilu i malo zelene boje za kolače u belanca i nastavite da mutite. Pomešajte obe smese i sipajte u špric za kolače. Pek papir pričvrstite za pleh, pa sipajte smesu. Pravite krugove različite veličine. Dobro protresite pleh i pecite na 150°C oko 15-18 minuta.

Umutite puding, krem sir i maskarpone, pa dodajte šećer u prahu. Na ivicu makarunsa stavite u tankom sloju fil, pa uvljajte u dekorativne zvezdice. Zatim fil sipajte na sredinu, pa novi makaruns, opet uvaljajte u zvezdice, fil i tako ređajte dok ne napravite jelku. Zatim ukrasite dekorativnim kuglicama i stavite na vrh malo fila i jednu kuglicu.

Izovr:Stvarukusa / Foto:PrintscreenYoutube/Vanilla Caramel

NE PROPUSTITE:



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *