Bezos, Ilon Maska, Bil Gejts plivaju u luksuzu i mogu da imaju baš sve što požele, ali ove porodice mogu i više od toga…

Bogatstvo koje poseduju je toliko veliko da je teško i zamisliti koliko je to novca. Osim što su bogati, oni su i veoma moćni. Upoznajte najbogatije kraljevske porodice na svetu:

Porodica Lihtenstaj

Lihtenstaj je mala država, ali veoma bogata. Kako joj i i me govori, njom vlada porodica Lihtenstaj čije bogatstvo se procenjuje na 4,4 milijardi dolara. Na „čelu“ porodice nalazi princ Džon Adam koji poseduje banku i nekoliko dvoraca i nekretnina širom Austrije i Češke.

Porodica Mehtum

Gotovo dva veka vladaju Dubaijem. Oni su ovo parče pustinje pretvorili u prestonicu luksuza. Porodica se može pohvaliti stanjem na računu od 9 milijardi dolara i voznim parkom u kojem dominiraju skupoceni automobili optočeni zlatom. Najpoznatiji iz ove porodice, svakako je šeik Muhamed Bin Rašid Al Maktum.

Porodica Alavajt

Ovo je jedna od najstarijih porodica sa ove liste. Vladaju Marokom već gotovo 5 vekova i, kako i predpostavljate to je jedan vrlo isplativ „posao“. Neto vrednost porodice procenjuje se na 20 milijardi dolara.

Porodica Bolkija

Ova porodica je na čelu Bruneja oko 8 vekova. Tokom tog vremena su uradili odličan posao. Ne toliko za svoju zemlju, koliko za ličnu korist. Njihovo bogatstvo se procenjuje na oko 30 milijardi dolara. Osim skupocenog voznog parka, poseduju i privatni avion optočen zlatom.

Porodica Adulijededž

Kraljevska tajlandska porodica je predvođena kraljem Adulijededžom koji „vredi“ 60 milijardi. Ova porodica nije posebno omiljena među narodom, kako se navodi zbog raskalašnog života i nepromišljenog trošenja novca. Potez koji je posebno razbesneo građane je sahrana kraljevog psa. Naime, na oproštaj od ljubimca kralj je potrošio nekoliko miliona dolara, a ceremonija je trajala 4 dana.

Britanska kraljevska porodica

Svima dobro poznata kraljevska porodica nalazi se na 5. mestu, sa neto vrednošću od oko 99 milijardi dolara.

Porodica Nahajan

Teški 150 milijardi dolara, poseduju nekoliko luksuznih hotela, kao i najvišu zgradu u Abu Dabiju, Burj Khalifu, dok porodica živi u palati vrednoj 2 milijarde dolara koja važi za najveću na svetu. Oni definitivno znaju kako da uživaju punim plućima.

Porodica Tani

Šejk Tamim Bin Hamad Al Tani je najmlađi vladar na svetu, on ima 41 godinu. Najveću zaradu ima od prodaje fosilnog ulja, a novac troši na kupovinu nekretnina širom sveta. Zanimljivo je da u Engleskoj, ova porodica, poseduju više stambenih jedinica od britanske kraljevske porodice. Ne libe se da troše bogatstvo koje imaju, pa se tako mogu pohvaliti skupocenim kolima, privatnim avionima i nakitom.

Porodica Al Saba

Ova porodica je poznata po životu na visokoj nozi. Trošenje para im nije strano, pa tako poseduju opasne životinje, poput tigrova i lavova. Osim toga, deo novca im odlazi na skupocenu garderobu, nakit i automobile.

Porodica Saud

Na samom vrhu ove liste nalazi se porodica Saud sa neto vrednošću od 1,7 bilion dolara i na svetu joj nema ravne, bar kada je novac u pitanju. Godinama su na čelu Saudijske Arabije, a na bogatstvu mogu da zahvale rudnicima nafte kojima je ova zemlja bogata. Porodica je poznata po trošenju para i uživanju u svim čarima bogatstva. Očigledno se vode rečenicom – Ako nije od zlata, onda nije ni vredno naše pažnje. Naime, sve što poseduju je pozlaćeno, od jahte, preko automobila, pa do nameštaja. Verovali ili ne, čak poseduju i zlatni bicikl.

Švrćkanje.rs / Foto: Printscreen Youtube/Luxury Zone

NE PROPUSTITE: