Meštani su rešili da satnu na put velikom broju turista koji u poslednje vreme posećuje ovo mesto, a prvi na tom putu našli su se influenseri

U američkoj državi Vermont nalazi se grad Pomfret za koji mnogi kažu da je jedno od najslikovitijih mesta na svetu tokom jesenjih meseci. Naime, njegov planinski put koji se graciozno spušta sa severa, omeđen bujnim zelenim poljima na kojima mirno pase stado belih ovaca, odaje utisak kao da je ceo gradić izašao iz bajke koju baš svako dete obožava.

Idiličnoj slici dopridosi i malena šuma okupana raskošnim jesenjim bojama, što stvara gotovo očaravajući prizor. Međutim, ovaj šarmantni gradić poslednjih se godina suočava sa rastućim problemom koji uznemirava njegovih 900 stanovnika: preteranim turizmom.

Upravo su zbog toga zabranili ulaz influenserima u periodu kada su najveće gužve, piše Putni kofer.

Očaravajuća lepota ovog gradića privukla je pažnju influensera na društvenim mrežama, fotografa i Jutjubera. Ono što je nekad bilo mirno utočište sada posećuju horde turista, što je vidljivo iz činjenice da više od polovine automobila uočenih u gradu tokom jeseni ima registarske tablice iz drugih država.

Mir je narušen kada je fotografija prekrasne farme Sleepy Hollow i seoske kuće iz 18. veka postala jedno od najfotografisanijih mesta u celoj državi. Reč je o privatnom imanju koje je okruženo stablima javora čiji krajolik oduzima dah.

Meštani su ispričali BBC-ju da su zbog toga pristizali turistički autobusi i zaustavljali se kako bi ljudi fotografisali farmu. Najveći problemi nastali su zbog influensera koji su ignorisali natpise koji jasno označavaju da je ulaz strogo zabranjen, što je stvaralo dodatne neugodnosti.

Meštani su bili uznemireni zbog narušavanja mira, pa su prošle godine lokalne vlasti privremeno zatvorile put u jednom smeru. Međutim, to nije rešilo problem. Stoga su ove godine odlučili da potraže finansijsku podršku putem crowdfunding platforme.

Nakon što su prikupili više od 15.000 dolara, vlasti su donele odluku o zatvaranju puta prema imanju od 23. septembra do 15. oktobra, periodu kad je najviše jesenjeg lišća. To je konačno omogućilo lokalnom stanovništvu da odahne od prevelikih gužvi, a insluenseri će sada morati da potraže drugu idealnu lokaciju za svoje fotografije.

Izvor:Putnikofer.hr / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: