Torta kapreze omiljena je poslastica Italijana. Recept potiče sa ostrva Kapri, a vrlo je jednostavan. Sve što vam je potrebno je svega 6 sastojaka, a ukus će vas oduševiti. Kremasta, vazdušasta i savršena torta.

Evo kako se pravi:

Potrebni sastojci:

  • 250 g crne čokolade za kuvanje
  • 200 g maslaca
  • 4 jaja
  • 180 g šećera
  • 300 g mlevenih badema (ili bademovog brašna)
  • šećer u prahu za posipanje
kapreze torta, italijanski dezert

Priprema:

  • Grubo iscekajte čokoladu za kuvanje, pa je rastopite na pari (ili u posudi koju ste uronili u vrelu vodu), i dodajte joj omekšali maslac. Smesu dobro promešajte.
  • Odvojte belanca od žumanca. Žumanca pomešajte sa šećerom i mešajte dok se šećer potpuno ne rastopi, a smesa ne kremasta.
  • U smesu sa maslacom i čokoladom dodajte smesu od žumanaca i lepo pomešajte.
  • Belanca utucite u čvrst sneg, pa i to dodaje prethodno pripremljenoj smesi, ali špatulom i to vrlo pažljivo i lagano.
  • Na kraju umešajte kupovno bademovo brašno (ili izblendane blanširane bademe). Smesu stavite u okrugli kalup koji ste prethodno podmazali maslacem.
  • Tortu pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta na 180 stepeni. Izvaditi i sačekati da se ohladi.
  • Ohlađenu tortu pospite šećerom u prahu, a po želji dodajte sveže voće.

Izvor:Recepti.zena.blic.rs / Foto:PrintscreenYoutube/Food Wishes

NE PROPUSTITE: