Iako je izgrađena još pre 12 godina i dalje drži svetski rekord. Pogledajte kako izgleda najveća kuća na svetu napravljena za samo jednu porodicu

Visoka neverovatnih 176 metara i vredna preko dve milijarde dolara, kuća koja je dobila naziv Antilia, napravljena je za indijskog biznismena i njegovu četvoročlanu porodicu.

Nalazi se u južnom delu Mumbaja, u jednom od najskupljih naselja na svetu, a ime je dobila po  mitskom ostrvu u Atlantskom okeanu. Iako na prvi pogled liči na zgradu u kojoj živi najmanje 100 ljudi, ona to nije. Po strukturi se razlikuje od ostalih stambenih zgrada, jer ima nadprosečno visoke spratove, pa umesto 60 spratova – koliko u proseku imaju zgrade te visine, kuća ima duplo manje.

U njoj godinama živi samo jedna porodica. Sama kuća ima 27 spratova obuhvata 37.161 kvadratnih metara, a od ove građevine skuplja je samo Bakingemska palata.

Dizajnirana je tako da izdrži zemljotres jačine 8 stepeni Rihterove skale, a karakteriše je neobična forma, tako da je pravi mamac za poglede prolaznika.

Na krovu kuće nalazi se helidrom na koji mogu da slete čak tri helikoptera, dok u garaži ima mesta za oko 200 automobila. Na održavanju ove grandiozne kuće radi 600 ljudi.

Švrćkanje.rs / Foto: Printscreen Youtube/Suvaan The Lifestyle

NE PROPUSTITE: