Ovo je ubedljivo najskuplji restoran na svetu, a nalazi se Ibici

Ako vam nije žao da za jedan obrok izdvojite cifru od 2.380 dolara, ovde možete provesti divno veče.

Najskuplji restoran na svetu i dalje je Sublimotion koji se nalazi na Ibici, a ručanje u ovom ugostiteljskom objektu je pravi spektakl i svojevrsni performans koji traje oko tri sata, a za to vreme možete nešto i popiti, i to je uračunato u cenu.

Pod vođstvom šefa sa dvostrukom Michelinovom zvezdicom, Paka Rončera, ovaj jedinstveni restoran pomera granice kombinujući hranu, umetnost i iluziju u novi revolucionarni koncept.

Restoran ima sopstveni muzički jelovnik sa odgovarajućom koreografskom uslugom i revolucionarnom tehnologijom koja budi čula gostiju, zalogaj po zalogaj. Ovde je iskustvo sve, samo ne obično.

Tokom teatralne gastronomske predstave, dvanaest srećnika uživa u avangardnoj kuhinji u visokotehnološkom, interaktivnom prostoru zvanom “kapsula”. Ovaj deo restorana služi kao prazno platno spremno da se transformiše u gotovo sve što se može zamisliti. To uostalom i čini najskuplji restoran na svetu, najskupljim.

„Sublimotion“ radi samo nekoliko meseci godišnje, od početka juna do kraja septembra kada je i aktuelna turistička sezona na Ibici, i već nekoliko godina unazad drži titulu najskupljeg restorana na svetu. Kako to iskustvo izgleda možete pogledati u videu:

Izvor: Atvbl.rs / Foto: Printscreen Youtube/TheRichest

NE PROPUSTITE: