Mir i tišina su ovde zagarantovani, a zagarantovano je i da nećete nikoga sresti.

Na malom islandskom ostrvu Elidaeju nalazi se bela kuća koja godinama predstavlja misteriju za mnoge. Godinama se nije znalo ko je tačno sagradio, ali postojale su brojne teorije i nagađanja.

Ova bela građevina više od 100 godina, kako se navodi, stoji na ovom ostrvu, sama, okružena zelenilom. Priroda i pogled koji se pruža sa ovog ostrva zaista je fascinantan, ali ne možemo, a da se ne zapitamo ko je poželeo da živi ovde, potpuno sam i odsečen od sveta. Zato smo se dali u potragu za odgovorom i evo šta smo saznali:

Naime, tokom 18. i 19. veka, ovo ostrvo je bilo dom za nekoliko porodica, ali je zabeleženo da su poslednji stanovnici odavde otišli još 1930. godine i preselili se na kopno, u potrazi za boljim životom.

Ipak, tu je ova kuća koja prestavlja svojevrsnu misteriju za mnoge. O njoj su ispričane brojne priče i teorije.

Jedna glasina tvdri da ju je sagradio ekscentrični milijarder koji je planirao da dođe tu u slučaju zombi-apokalipse. Drugi pretpostavljaju da je kuća vlasništvo fanatično religioznog pustinjaka.

U jednom se trenutku čak i nagađalo da je pevačka senzacija Bjork vlasnica čudne kuće i da je čak bila u pregovorima s vladom o kupovini ostrva, prenosi Oddity Central.

Međutim, ispostavilo se da nešro sasvim drugo po sredi. Iza svega stoji, ne tako zanimljiva, priča:

Naime, bela kuća je zapravo koliba koju je izgradilo Lovačko udruženje Etlidaja. Da bi olakšali lovačke izlete, udruženje je izgradilo kuću kao bazu. U njoj se nalazi sauna koja se napaja sistemom kišnice. U kući nema ni struje, ni vode.

Švrćkanje.rs / Foto:PrintscreenYoutube/Lukewarmfunky

NE PROPUSTITE: