Nije sve u kvadratima… Uz malo kreativnosti imaćete savršeno sređen prostor koji izgleda prostranije nego što zapravo jeste

Kada uređujete životni prostor vrlo je važno da se vodite ličnim stilom, a ne nečim što je u trendu, jer je najbitnije da taj prostor vama bude lep i prijatan. Ipak, postoje određena pravila i cake koje će u trenu postor “otvoriti” i učiniti da izgleda veće. Ukoliko pratite sledeće korake, uverićete se u to:

Izbor boje je veoma važan

Poznato je da tamne boje umanjuju prostor, zato se za manje kvadrature preporučuju svetle nijanse kako bi vizuelno doprinele da prostorije izgledaju veće. Bela, krem, bež ili svetlo siva su pun pogodak kada je krečenej zodova u pitanju. Takođe, ovo pravilo se odnosi i na izbor nameštaja.

Trik sa garniturom

Kada govorimo o uređenju dnevne sobe važno je da birate garniture, ali i fotelje i taburee koji imaju nogare. Naime, kada je nameštaj odvojen od poda i on se vidi, to daje iluziju veće kvadrature. Masivni komadi nameštaja čine da ceo stan izgleda skučeno.

Pametno postavljajte dekoraciju

Ako volite police sa knjigama ili sitnim detaljima, možete ih držati u stanu, ali je potrebno da ih “pametno” postavljate. Najbolje bi bilo da one budu u uglovima sobe kako bi se prostor maksimalno iskoristio.

Rasveta je bitna

Najbolje je osvetliti enterijer sa više izvora svetlosti i postaviti ih u uglove prostorija. Podne lampe koje bacaju svetlost ka plafonu daju utisak većeg prostora.

Ogledala su poželjna

Jedno veliko ogledalo i stakleni nameštaj, poput stola ili polica će dosta učiniti za mali prostor.

Zavese pažljivo birajte

Zavese do poda svetlijih boja su pun pogodak.

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: