Ukoliko vam pogled na more ili prirodu koja opušta sva čula više nije dovoljan, šta kažete na odmor u sobi koja se nalazi nekolio stotina metara pod vodom?

 Ovi hoteli su frazi „soba sa pogledom“ dali potpuno novo značenje. Širom sveta nalaze se podvodni hoteli koji posetiocima nude potpuno novo iskustvo odmora. Naravno, ovaj pogled prati i vrhunska usluga i luksuz na svakom ćošku.

Vodimo vas u kratak obilazak najzanimljivijih podvodnih hotela:

The Muraka na Maldivima

Sa bungalovima iznad vode i zadivljujućim privatnim ostrvima, Maldivi su već dom nekih od najboljih hotela na svetu. Otvaranjem podvodnog hotela The Muraka Maldivi su postali još interesantniji. Izgradnja ovog hotela koštala je 15 miliona dolara vrednog i moramo priznati da zaista tako i izgleda.

Smeštaj uključuje podvodnu spavaću sobu sa zakrivljenom akrilnom kupolom od 180 stepeni. Pored toga, tu je kupatilo sa kadom okrenutom ka okeanu, spoljašnja paluba sa velikim bazenom, dežurni spa centar, batler i 24/7 dostupna usluga kuvara. Za ovo zadovoljstvo morali biste da izdvojite oko 10.000 dolara za jednu noć.

InterContinental Shanghai Wonderland – Šangaj

Kineska InterContinental Shanghai Vonderland je čudo modernog inženjeringa i arhitekture. Izgrađena na mestu napuštenog kamenoloma, ova futuristička građevina pravljena je više od deset godina, a za izgradnju je potrošeno preko 300 miliona dolara. Sobe na gornjim spratovima obećavaju ultra-luksuzni smeštaj sa zadivljujućim pogledom na vodopad i kamenolom.

Međutim, ono što ovaj hotel čini poželjnim su sobe ispod površine vode koje su sinonim za luksuz.

Atlantis, the Palm – Dubai

U Dubaiju je sve raskošno, grandiozno i na visokom nivou. E, pa ovaj hotel je otišao i koraj dalje. Palm obećava gotovo apsurdan nivo luksuza.

U ovom hotelu se nalazi veliki akvarijum sa više od 65.000 morskih bića. Podvodni apartmani Poseidon i Neptun Signature nude najbolji pogled, a sastoje se od luksuzne glavne spavaće sobe, velikog dnevnog boravka i privatne hidromasažne kade sa pogledom na akvarijum.

Resort World Sentosa – Singapur

Singapursko odmaralište Vorld Sentosa je kao tematski park na steroidima. Ovde se nalazi šest tematskih hotela, ogromni spa centar, nekoliko otvorenih bazena i studio Universal. Ali ako vam ništa od toga ne zvuči dovoljno dobro, tu je i desetak podvodnih soba.

Gornji nivo svake sobe pruža širok pogled na prostrano imanje. Glavna spavaća soba u prizemlju pruža opuštajući pogled na akvarijum koji je dom za više od 40.000 riba – kroz masivni prozor od poda do plafona. Pored toga, sobe uključuju i privatne đakuzije, privatne, 24-časovne usluge batlera, besplatan mini-bar i ekskluzivni pristup bazenu.

Da li biste prenoćili na ovakvom mestu?

Švrćkanje.rs / Foto: Unsplash

NE PROPUSTITE: