Kada se govori o novcu i Saudijskoj Arabiji prva asocijacija mnogima su muškarci. Gotovo niko ne pomisli na žene kroz čije ruke prolaze ogromne količine novca.

I dok one iz siromašnijih sredina imaju mnogo teži položaj, te i dalje muškarci odlučuju o većini stvari, dok su njima mnoga prava uskraćena, sa druge strane, sledeće lepotice uživaju u raskoši i luksuzu koje su same stekle:

Mithaiel Al Ali

Mithaiel je uspešna preduzetnica, influenserka i javna ličnost. Kaže da joj je glavni cilj da ostavi veliki uticaj na sve i da stvori platformu koja će podržavati razvoj kreativnosti.

Yara Alnamlah

Yara je po zanimanju arhitekta, ali je ljubav prema modi presudila pa danas sarađuje sa vodećim svetskim dizajnerima. Ona na instahramu reklamira njihove proizvode i za to dobija neverovatne količine novca. Izdvaja se po tome što izuzetno poštuje i propagira kulturu i običaje svoje zemlje.

Suha Nowailaty

Suha “leži” na 5 miliona dolara, kažu istraživanja. Ona je voditeljka sa najdebljim novčanikom i veoma je popularna. Osim što je sposobna da napravi bogatstvo, za nju kažu da je i jedna od najlepših žena Saudijske Arabije. Na njenom profilu ćete najčešće videti fotografije na kojima uživa uporodičnoj idili, sa mužem i decom.

Lojain Omran

Lojain je na početku karijere bila bankarka, a zatim je postala menadžerka za Visa Debit kolekciju. Kako su joj ova zanimanja vrlo brzo dosadila, odlučila je da se okrene medijima i to je, sudeći prema novcu koji sad zarađuje, bila prava odluka. Ona je vezda Netfliksovog serijala Dubai Bling, ali je vodila i nekoliko emisija, a smatra se da je jedna od najuticajnijih žena u regionu.

Safa Siddiqui

Lojaina drugarica iz serijala Dubai Bling, Safa, takođe važi za jednu od najmoćnijih arapkinja. Netfliksova rijaliti emisija joj je donela veliku popularnost ali i novac, a ona vrlo rado na Instagramu pokazuje kako maksimalno uživa u plodovima svog rada.

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: