Priprema je jednostavna, a svako ko je jednom probao oduševio se ukusom.
Sastojci:
- 2 praziluka
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 100 gr riže
- 350-400 gr mlevenih oraha
- 100 gr dimljene ribe (losos)
- 12-15 listova kiselog kupusa
Priprema:
U smesu dodati so, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beli luk u granulama, peršun, čili začin pa promešati.
Priprema je jednostavna. Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte oprani pirinač, a zatim dodajte mlevene orahe. Nakon toga dodaje dimljenu ribu. Dodajte i začine i promešajte. Umotajte sarmu, slažite u šerpu pa stavite u rernu.
Kuvati u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.
Izvor:Stil.kurir / Foto:PrintscreenYoutube/Pekar Pekarica
NE PROPUSTITE:
- PROKLETE PLANINE – Dom misterioznih jezera i jedino mesto u Srbiji, ali i čitavom Balkanu gde je priroda netaknuta
- SEDAM SRPSKIH ČUDA – Magična mesta naše zemlje od kojih zastaje dah
- PAZI SAD OVO – Divčibare nisu planina, već…
- NAJNOVIJI TREND ZALUDEO SVET – Pratite ove savete i vaš dom će izgledati kao delo vrhunskog dizajnera
- OVDE ŽIVE NAJZGODNIJI MUŠKARCI – Odgovor će vas možda iznenaditi
- MESTO TOLIKO LEPO DA SE REČIMA NE MOŽE OPISATI – Najlepše izletište u Srbiji nalazi se svega sat vremena od Beograda! Ovde ćete odmoriti i dušu i telo
- SVI AUTOMOBILI MORAJU BITI BELI I BESPREKORNO ČISTI ILI SLEDI PAPRENA KAZNA – Zemlja mermera i mesta gde se nalaze “Vrata pakla” je verovatno najbizarnja na svetu
- PILETINA NA KINESKI NAČIN -Ovu kombinaciju ukusa ne želite da propustite
- SRPSKI STOUNHENDŽ – Misteriozne stene na jugu godinama intrigiraju! Niko ne može da objasni kako su nastale, a da čujete tek legende koje se vezuju za ovo mesto