Priprema je jednostavna, a svako ko je jednom probao oduševio se ukusom.
Sastojci:
- 2 praziluka
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 100 gr riže
- 350-400 gr mlevenih oraha
- 100 gr dimljene ribe (losos)
- 12-15 listova kiselog kupusa
Priprema:
U smesu dodati so, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beli luk u granulama, peršun, čili začin pa promešati.
Priprema je jednostavna. Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte oprani pirinač, a zatim dodajte mlevene orahe. Nakon toga dodaje dimljenu ribu. Dodajte i začine i promešajte. Umotajte sarmu, slažite u šerpu pa stavite u rernu.
Kuvati u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.
Izvor:Stil.kurir / Foto:PrintscreenYoutube/Pekar Pekarica
NE PROPUSTITE:
- KVIZ – Da li na osnovu fotografija možete da pogodite o kojim gradovima u Srbiji je reč?
- KVIZ – Koliko dobro poznajete zastave sveta?
- SELO JAGODA JE, BEZ DILEME, NAJLEPŠA PROLEĆNA DESTINACIJA – Kada se priroda budi, ovo seoce postaje najšarmantniji kutak sveta
- VATRENA JAMA ŠIRINE 260 METARA NAJOPASNIJE JE MESTO NA SVETU – Legenda kaže da je ovaj „đavolji vulkan“ ulaz u podzemni svet
- POLJE KRISTALA – Čudo prirode koje se proteže na 589 kvadratnih kilometara i izgleda kao da nije sa ove planete
- OVO CVEĆE JE NAJBOLJE POKLONITI ZA 8. MART – Veruje se da će svakoj dami doneti veliku sreću
- KLUNI I OSTALE ZVEZDE SU OPSEDNUTE OVOM BAJKOVITOM DESTINACIJOM – Ako za neko mesto na svetu može da se kaže da je savršeno, onda je to definitvno ovo
- KO VOLI MIR I TIŠINU OVO GRČKO LETOVALIŠTE ĆE GA ODUŠEVITI – Autombilima je ulaz strogo zabranjen, kroz kamene uličice se ide isključivo pešaka, a svaki ćošak odiše romantikom
- MESTO GDE SVE PRŠTI OD LUKSUZA I RASKOŠI – Ovo ostrvo je ubedljivo najsjajniji biser mediterana i svako treba da ga poseti bar jednom u životu