Online kutak rezervisan za geografiju na malo zanimljiviji način!

Kremasto, ukusno i lako za pripremu, ili u prevodu – savršen dezert. Nanaimo kocke su čuvena kanadska poslastica, a evo kako se priprema:

Potrebni sastojci:
Kora:

  • 113 g maslaca
  • 50 g šećera
  • 30 g kakaa
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 veće jaje
  • 180 g mlevenog keksa
  • 50 g sitno seckanih oraha ili badema
  • 85 g usitnjenog kokosa

Krem:

  • 113 g maslaca
  • 3 kašike instant-pudinga od vanile u prahu koji se ne kuva 
  • 375 g šećera u prahu
  • 3 kašike slatke pavlake

Glazura:

  • 170 g čokolade
  • 3 kašike slatke pavlake

Priprema:

Premažite maslacem i obložite četvrtastu posudu za pečenje papirom za pečenje. Otopite maslac na pari, pa dodajte šećer, kakao i so. Pomerite činiju s vatre i polako dodajte jaje. Vratite na vatru i kuvajte još 1-2 minuta.

Dodajte mleveni keks, kokos i orahe ili bademe, pa mešajte dok se ne sjedini.

Prebacite smesu u pripremljenu posudu za pečenje, rasporedite po dno i stavite u frižider da se ohladi.

Izmiksajte otopljeni maslac i instant puding pa dodajte 1 šoljicu šećera u prahu, pa zatim i kašiku po kašiku slatke pavlake i miksajte dok smesa ne postane glatka. Ako je potrebno, dodajte još 1-2 kašike slatke pavlake. Krem mora biti gust. 

Ravnomerno rasporedite krem od maslaca na, prethodno pripremljen, sloj od keksa, pa stavite u zamrzivač na 10-15 minuta da se stegne dok pripremate glazuru.

Istopljenu čokoladu dodajte u slatku pavlaku lagano mešajući, pa dobijenom smesom prelijte kolač. Vratite u zamrzivač na 20-30 minuta.

Izvor:Punkufer.hr / Foto:PrintscreenYoutube/United Cuisines

NE PROPUSTITE:



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pratite nas i ovde: