Na prvi pogled biste pomislili da se neko ozbiljno našalio kada je gradio ovakav životni prostor i da luđe građevine nema, ali nije sve kao što izgleda… postoji objašnjenje.

Naime, u selu Torpenes u Engleskoj već više od 100 godina ova kuća stoji, a poznata je pod nazivom „kuća u oblacima“. Iako izgleda kao kuća, reč je o vodenom tornju izgrađenom 1923. godine, a kako meštani nisu hteli da unište estetiku sela, toranj su pretvorili u prelepu kućicu sa krovom među oblacima.

Kuća u oblacima krije bogatu istoriju, a tokom Drugog svetskog rata je delimično je bila uništena, pa je nakon renoviranja kapacitet vodenog tornja iznosio je 30.000 litara umesto originalnih 50.000 litara.

Selo je 1977. godine priključeno na mrežu vodovodnih instalacija, ali meštani nisu želeli da sruše ovu građevinu. I tako je ona stoji već 100 godina na istom mestu izazivajući radoznalost turista.

Sve je biznis

Očekivano, neko je uvideo priliku pa se tako ova kuća danas može iznajmiti. Ukoliko želite, ovde možete da provedete odmor. Kuća ima 5 soba, a pogled koji se pruža iz svake od njih je, zaista, prelep.

Švrćkanje.rs / Foto:PrintscreenYoutube/Walk With Me Tim

NE PROPUSTITE: