Svaki kutak Francuske je priča za sebe, a ovo selo je posebno lepo. Iako izgleda kao scenografija za neku bajku, ovo mesto se vešto skrivalo od tursta pa nije bilo mnogo posetioca ovde, a ni ljudi koji su čuli za njega.

Danas ipravljamo tu nepravu i vodimo vas u obilazak Le Malzije Vil-a koje se nalazi na jugu ove zemlje.

Iako broji samo 900 stanovnika, ono odiše nekom posebnom, toplom atmosferom sa čime su se složili svi koji su posetili ovo selo. Gotovo da ne postoji negativan komentar kada je reč o ovom kraju Francuske.

Selom dominira arhitektura iz 13. veka, kamene kućaice i prelepi zeleni pejzaži. Posebno interesantno će biti ljubiteljima istorije s obzirom da se baš ovde nalazi impresivan zamak Sen Alba Sur Limanol, ali i gradska kula sa satom, brojne statue i drevne zidine koje okružuju selo.

Takođe, ovde će uživati i svi oni koji vole da posećuju drugačija, posebnija mesta, a ne vole preterane gužve.

Tokom letnjih meseci, selo nudi posetiocima obilje zabavnih događaja, uključujući srednjovekovni festival, letnje pijace i proslave širom sela u julu sa vatrometom na obližnjem jezeru, kao i zabavom kao što je vožnja na sajmištu.

Tu je i pijaca na kojoj možete probati neke od najboljih lokalnih proizvoda.

Upravo je Le Malzija Vil nekoliko puta proglašavano za najlepše tajno seoce u Francuskoj od strane brojnih turističkih časopisa.

Švrćkanje.rs / Foto:PrintscreenYoutube/Échappées Lozériennes

NE PROPUSTITE: