Trolov jezik se nalazi u Norveškoj, a mnogi turisti provedu i nekoliko sati sata u penjaju, samo kako bi došli do ovog mesta i uživali u pogledu, ali i napravili dobru fotografiju.

Trolov jezik je spektakularan primer i dokaz koliko je priroda čudesna. To je najidealnije mesto sa kojeg se prelepi pejzaži norveške mogu poismatrati.

„Trolov jezik“ viri iz vertikalne planine 700 metara iznad površine. Sa ove, živopisne, litice pruža se veličanstven pogled na jezero Ringedalsvatnet u Skjeggedalu. Nastala je pre nekoliko hiljada godina, kada se deo planine odvalio od ostatka i ostao da štrči.

Trolov jezik, Norveška

Da bi se došlo do ovog mesta neophodno je pešačiti nekoliko sati kroz planine i vodopade. Iako ne postoji nikakva zaštitna ograda, mnogi turisti koji žele da osete adrenalin i avanturu ipak odluče da posete “Trolov jezik”.

Litica Trolov jezik

Dok su jedni samo željni avanture, druga grupa turista dolazi ovde kako bi napravila dobru fotografiju za Instagram. Čak i mladenci odluče da na ovom mestu naprave svadbene fotrografije.

Zanimljivo je da se tokom letnje sezone red čeka i preko dva sata.

Važno je napomenuti da su sva pešačenja u Norveškoj na sopstveni rizik. Ova litica, definitvno, može da ponese titulu najstrašnije na svetu.

Da li biste se usudili da krenete put “Trolovog jezika”?

Trolov jezik, Norveška

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: