Menemen je tradicionalno trusko jelo. Sprema se veoma lako i brzo. Odličan je izbor za ručak ili večeru.
Biće vam potrebni ovi sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 glavice luka, narezane
- 1 crvena ili zelena paprika, isečena na kockice
- 1-2 crvene papričice, isečene na kockice
- 400 g seckanog paradajza
- 1-2 kašičice šećera
- 4 jaja
- 1 mala veza peršuna, iseckanog
- 6 kašika gustog, kremastog jogurta
- 2 čena belog luka, zgnječena
- Feta sir
Priprema:
Zagrejete ulje u tiganju, pa dodajte luk, biber papriku i ljutu papričicu i sve pomešajte. Dinstajte dok sastojci ne omekšaju. Dodajte paradajz i šećer, i dobro promešajte. Dinstajte dok se tečnost ne smanji i začinite.
Za menemen drvenom kašikom napravite 4 “džepa” u mešavini paradajza i razbijte jaja u njih. Dodajte i izmrvljeni feta sir. Mešajte lagano i kuvajte na blagoj vatri dok jaja ne budu gotova.
Pospite menemen peršunom i poslužite.
Uz ovo jelo servira se i mešavina jogurta sa belim lukom.
Švrćkanje.rs / Foto:PrintscreenYoutube/Turkish Food Travel
NE PROPUSTITE: