Menemen je tradicionalno trusko jelo. Sprema se veoma lako i brzo. Odličan je izbor za ručak ili večeru.

Biće vam potrebni ovi sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 glavice luka, narezane
  • 1 crvena ili zelena paprika, isečena na kockice
  • 1-2 crvene papričice, isečene na kockice
  • 400 g seckanog paradajza
  • 1-2 kašičice šećera
  • 4 jaja
  • 1 mala veza peršuna, iseckanog
  • 6 kašika gustog, kremastog jogurta
  • 2 čena belog luka, zgnječena
  • Feta sir

Priprema:

Zagrejete ulje u tiganju, pa dodajte luk, biber papriku i ljutu papričicu i sve pomešajte. Dinstajte dok sastojci ne omekšaju. Dodajte paradajz i šećer, i dobro promešajte. Dinstajte dok se tečnost ne smanji i začinite.

Za menemen drvenom kašikom napravite 4 “džepa” u mešavini paradajza i razbijte jaja u njih. Dodajte i izmrvljeni feta sir. Mešajte lagano i kuvajte na blagoj vatri dok jaja ne budu gotova.

Pospite menemen peršunom i poslužite.

Uz ovo jelo servira se i mešavina jogurta sa belim lukom.

Švrćkanje.rs / Foto:PrintscreenYoutube/Turkish Food Travel

NE PROPUSTITE: