Ova jezera, mora i zalivi imaju neverovtnu boju. Bilo da volite da plivate ili samo uživate u prelepom pogledu, ova mesta će vas oduševit

Nedavno smo pisali i o mestima na kojima je vazduh najčistiji, a danas donosim spisak mesta na kojima je voda najbistrija.

Ma ovo su destinacije kao iz snova:

Egremnoi – Grčka

Lefkada je ostrvo sa prelepim plažama, ne zna se koja je spektkulrnija, ali jedna se posebno izdvaja. Plaža Egremnoi (ili Egremni) zaslužuje da se nađe na ovom spisku zbog kristalno čiste vode. Do ovom rajskog mesta se dolazi srmim stepenicam, ali se sav uloženi napor isplati.

Egremnoi - Grčka

Plava laguna – Jamajka

Plava Laguna, ili kako je lokalno stanovništvo naziva, Plava rupa, je mala pećina koja reputaciju da nema dna. Spektar plavih nijansi vode okružen je bujnom vegetacijom i stotinama malih mineralnih izvora. Ova atrakcija je jedna od najpoznatijih u ovom delu sveta kao jedno od najromantičnijih mesta, gde možete uživati u gurmanskom obroku sa vašom voljenom osobom.

Put do Plave lagune zatvoren je od 2022. godine, dok se radi na unapređenju objekata kako bi se zadovoljila sve veća turistička potražnja.

Plava laguna - Jamajka

Nacionalni park Plitvička jezera – Hrvatska

Na 2 sata vožnje od Zagreb nalazi se Nacionalni park Plitvička jezera. Region je proglašen nacionalnim parkom 1949. godine. Reka Korana formira 20 jezera koje krasi kristalno čista voda. Osim toga, ovo mesto je prepoznatljivo i po brojnim vodopadima i bogatom zelenilu.

Kupanje u jezerima nije dozvoljeno, ali kako su plaže Dalmatinske obale nedaleko, ipak treba spakovati kupaći kostim.

Nacionalni park Plitvička jezera - Hrvatska

Ostrva Rosario – Kolumbija

Na severu Kolumbije u Karipskim morem je Rosario – grupa ostrva, koja je 1988. godine dobila status nacionalnog parka . Uključuje više od 40 malih ostrva, od kojih se svaki karakteriše slikovitom i raznolikom prirodom .

Koliko je voda bista govori i činjenica da je vidljivost odlična čak i na velikoj dubini od 20-40 m

Ostrva Rosario - Kolumbija

Palavan – Filipini

Tipično filipinsko ostrvo dekorisano je džunglom, planinama i predivnim peščanim plažama koje su uokvirene kristalno čistim vodama i koralnim grebenima. 

Ostrvo Palavan ništa ne može bolje definisati od vode koja ga okružuje. Sa predivnim pogledom na vodu, divljim životinjama koje vladaju na kopnu i u vodi, ova regija Filipina je veoma popularna.

Palavan - Filipini

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: