Za ovo mesto kažu da je raj za hedoniste, a nazivaju ga i turskim Sen Tropeom

Ukoliko još niste odlučili gde ćete letovati, razmislite o Bodrumu, a mi ćemo vam u ovom tekstu reći i zašto je ovo letovalište dobar izbor.

U južnom delu istoimenog poluostrva, na sat vremena leta od Istanbula, a na pola puta između Marmarisa i Kušadasija, a preko puta grčkog ostrva Kos, nalazi se mala luka Bodrum, koja je i jedno od najpopularnijih turskih letovališta na obalama Egejskog mora.

Sa oko 30.000 stanovnika predstavlja jedan od najnaseljenijih gradova na turskoj obali, a na godišnjem nivou ga poseti nešto više od milion turista iz svih delova sveta.

BEZ PAR HILJADA EVRA U DŽEPU I MARKIRANE GARDEROBE NI NE POMIŠLJAJTE DA ODETE TAMO – Ovako izgleda život u najbogatijoj zemlji

Upravo tu, gde se susreću Egejsko i Sredozemno more, pravoslavlje i islam, nalazi se mesto koje je kao stvoreno za odmor. Mesto koje nudi širok spektar sadržaja za uživanje. Bodrum je poznat i po prelepim plažama i hotelima različitih kategorija, kao i prirodnim lepotama i značajnom istorijskom nasleđu.

Šta to Bodrum čini tako posebnim?

Obalu koju zapljuskuje Egejsko more krase bele kućice s plavim prozorima, a upravo je zbog ovih kućica, Bodrum je jedno od najviše fotografisanih mesta u Turskoj. 

Mnogi za Bodrum kažu da je boemski grad i u tome ne greše. Kafići u kojima možete uživati u različitim pićima, slušati muziku sa svih mediterana i razgovarati sa lokalnim stanovništvom zaista govori o pravom boemskom mestu.

EGIPAT, ČUDESNA ZEMLJA FARAONA – 10 zanimljivih činjenica koje možda niste znali

U Bodrumu se nalazi pregršt galerija, knjižara, muzeja i mesta gde se možete upoznati i sa savremenom kulturom Turske. Obavezno posetite i pozorište Bodrum, s čijeg se vrha pruža fantastičan pogled na more i obližnje planine. 

Za one koji odmor vide kao priliku da se od jutra do mraka opuštaju na plaži, Bodrum nudi kilometre javnih i privatnih površina, koje su ispunjene raznolikim restoranima i kafićima.

KAD UĐETE U OVAJ GRAD KAO DA STE ZAKORAČILI U BAJKU – Prava je misterija kako za ovo mesto gotovo niko ne zna

Leto ovde ne prolazi

Zbog povoljnih klimatskih karakteristika, Bodrum je savršena letnja destinacija. Nešto više od 300 dana godišnje je sunčano, a jun, jul i avgust su najtopliji meseci.

Zapravo, sezona u Bodrumu traje od maja do oktobra, kada se dnevno beleži više od 12 sunčanih sati. U tom periodu kiše gotovo da nema, a najviša dnevna temperatura neretko prelazi i 35 stepeni, navodi „Bodrum.org“.

DA TI PAMET STANE! OVO JE NAJLEPŠI ZAMAK NA SVETU – Mesto na kom je živeo „LUDI“ kralj oduzima dah

Ukoliko ste već bili u Bodrumu pišite nam vaša iskustva.

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: