Osim što su preukusne, ove ružice su i veoma dekorativne. Idealne su za proslave. Uz malo truda imaćete savršen dezert za goste.

Trenutno su društvene mreže preplavljene ovim receptom i tehnikom slaganja kora. Evo kako da napravite tradicionalni recept u potpuno novom ruhu.

Biće vam potrebno jedno pakovanje kora.

Za fil:

  • 125 g otopljenog putera
  • 120h pistaćija

Za sirup:

  • 300 g šećera
  • 200 ml vode
  • 1 kašičica limunovog soka

Sve sastojke stavite u šerpu i sačekajte da proključa, uz konstantno mešanje. Nakon toga smanjite vatru i neka se sirup krčka još oko 7 minuta. Zatim ugasite ringlu i sačekajte da se sirup ohladi.

Tehnika pravljenja ružica:

Čašom isecite krugove od lisnatog testa pa ih poređajte jeda do drugog, ali tako da se blago dodiruju. Premažite puterom kako bi se spojili, a zatim pospite pistaćima.

Spojene krugove presavijte na pola po dužini, pa počnite da ih rolate.

zatim ih stavite u kalupe za pečenje i prelijte sirupom koji ste ranije napravili.

U video snimku pogledajte detaljnije kako sam proces izgleda:

Švrćkanje.rs / Foto:PrintscreenInstagram/kilic_story

NE PROPUSTITE: