Savremeni način života ostavlja posledice na sve nas, pa bi nam odmor svima dobro došao. Danas vas vodimo kroz najlepše spa centre na svetu. Iznenađujuće, ulaznice za ova mesta nisu preskupe.

Na ovim mestima je uživanje zagarantovano:

Aqua dome, Austrija – Cena ulaznice: 42 evra

Ovaj spa centar je smešteni u dolini Otztal. U ovom kompleksu se nalaze termalna kupatila i saune, a sve krasi futuristički dizajn i samog spa centra, ali i hotela sa 4 zvezdice koji se nlazi u blizini.

Blue lagoon, Island – Cena ulaznice: 63 evra

Ako krenete put Islanda, ovo mesto morate da posetite. Plava laguna je geotermalna banja koja se nalazi na jugozapadu Islanda, između aerodroma Keflavik i Rejkjavika. Kompleks koristi prirodno zagrejanu morsku vodu unutar Zemlje (temperatura je oko 38°C). Bogata mineralima i algama, kao što su silicijum i sumpor, neguje i pomaže u lečenju različitih kožnih oboljenja.

Jedna od mnogih atrakcija je bar sa maskom od gline i silicijumskog blata koja se može koristiti bez napuštanja vode. Laguna je dobila ime po mlečno-plavoj vodi, koja se potpuno menja svakih 40 sati.

Castate del mulino, Toskana – Cena ulaznice: besplatno ili 24 evra

Ako odlučite da posetite Toskanu obavezno posetite i ovo neverovatno čudo prirode. Cascate del Mulino je termalna banja. Sumporna termalna voda izlazi iz vulkanskog kratera na temperaturi od oko 35°. Prelep panoramski pogled doprinosi još većem uživanju. Zbog, očigledne lepote, ovo mesto je uvek prepuno turista.

U ovoj termalnoj banji možete uživati i potpuno besplatno. Jedan deo je otvoren za posetioce tokom čitave godine, a ulaz je slobodan, dok je drugi deo u privatnom vlasništvu i pretvoren je u spa centar.

Švrćkanje.rs / Foto: Pixabay

NE PROPUSTITE: