Stranica VirtualTourist je u konkurenciji od 300 mesta izabrala upravo ovo za 8 svetsko čudo. Kako kažu, zbog prelepe i gotovo nestvarne prirode sa pravom zaslužuje da nosi ovu titulu.

Govorimo o nacionalnom parku Torres del Paine koji se nalazi u Čileu, i zaista izgleda spektakularno.

Površine je 300.000 hektara i svaki kutak je, još uvek, netaknuta priroda. Na ovom mestu ćete videti brojne biljne i životinjske vrste koje je nemoguće sresti ni na jednom drugom mestu.

Za park su, takođe, karakteristični i oštri planinski vrhovi prekriveni snegom, kaskadne reke i vodopadi, glečeri i bistro plava jezera.

Cile. nacionalni park

Tokom leta, dan ovde traje jako dugo, čak 17 sati dnevno je svetlo. Turističkki vodiči kao posebno lep događaj navode izlazak sunca, kada nebo iznad parka poprimi nijanse ljubičaste i crvene.

Ukoliko zaplovite jezerom Grej naićićete na istoimeni glečer, ali ćete biti i očevidac retkih, divljih životinja.

Zivotinje, Patagonija

Poseta ovom mestu je jako dobro isplanirana. Najpopularnija je V staza koja vodi oko glavnih turističkih atrakcija Tores del Paine. Ova avantura traje između 4 i 7 dana, a tokom tog vremena turisti šetaju lenga šumama, zastaju kod neverovatnih vidikovaca i dalje nastavljaju put strmim padinama.

Nacionalni park Torres del Paine

Ipak postoji i jedna mana, i to finansijske prirode. Zbog lokacije na kojoj se nalazi koja je prilično nepristupačna, za posetu ovom nacionalnom parku moraćete da izdvojite veću sumu novca koju ćete datu nekoj lokalnoj turističkoj agenciji.

Nacionalni park Torres del Paine, Čile
Nacionalni park Torres del Paine, Čile

Švrćkanje.rs / Foto:

NE PROPUSTITE: