Ukoliko još uvek niste isplanirali romantično putovanje za dan zaljubljenih, još nije kasno. Donosimo vam spisak najlepših destinacija za ovu priliku.

Istraživali smo i saznali da ljubitelji romantičnih odmora iz svih krajeva sveta najčešće biraju evropske gradove kao svoju destinaciju.

U ovim gradovima arhitektura, ambijent i atmosfera, okruženje, restorani, ma sve, odiše romantikom.

Krenimo redom:

Pariz

Naravno da je Pariz na prvom mestu, a ne moramo puno ni da objašnjavamo zašto je to tako. Francuska prestonica već vekovima nosi epitet – grad ljubavi.

Večera uz sveće, večernja poseta Ajfelovom tornju, posmatranje zalaska sunca sa jedne od brojnih savršenih lokacija… šta više možete poželeti kada govorimo o romantici? 

Ajfelov toranj

Prag

Svaki kutak ovog grada je magičan i idealna je destinacija za zaljubljene parove, a može se pohvaliti nadimcima ,,zlatni grad” i ,,grad hiljadu tornjeva”.

Praški stari grad jedan je od najbolje očuvanih starih gradskih centara u Evropi, i u njemu ćete pronaći mnoge uske srednjevekovne uličice, koje se otvaraju u prelepe šarmantne trgove. Tu su i pabovi i „ušuškani“ kafići u kojima je pravo uživanje popiti kafu ili čašu vina.

Prag, panorama grada

Beč

Beč je jedan od najlepših gradova u Evropi. Grad bogate istorije, prelepih građevina i mesta za zabavu. Veliki broj atrakcija je na otvorenom tako da je poseta Beču pravo uživanje.

Grad je još i poznat po slatkišima – zaher torta, štrudla od jabuka, Mocart kugle, a tu je i nezaobilazno pivo i kvalitetna vina – sve što jedan dan zaljubljenih čini savršenim.

Beč, Austrija

Budimpešta

Prestonoica Mađarske je grad koji nudi pregršt zanimljivostima svima koji je posete.

Ukoliko Budimpešta ove godine bude vaš izbor, obavezno posetite čuveni kafe-restoran New York Cafe. Ambijent lokala oduzima dah, a preživeo je mnoge epohe, političke sisteme i istorijske prekretnice. Nekada je bio stecište plemića i umetnika, a danas je otvoren za sve.

Budimpešta, Mađarska

Ljubljana

Iako nije previše popularna destinacija, Ljubljana ima toliko toga da ponudi, a definitivno je pravi izbor za dan zaljubljenih. Arhitektura grada odiše romantikom, a ulicama vlada prijatna atmosfera.

Šetnja uz reku Ljubljanicu je. zaista, bajkovita. A ukoliko se zaputiteu ovaj grad, obavezno prošetajte i do Ljubljanskog Zamaka iz srednjeg veka koji je i simbol Ljubljane. 

Ljubljana, Slovenija

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: