Provesti odmor u ovom gradu je dobra ideja

Već 16 godina zaredom britanski „The Post Office“ pravi listu evropskih gradova koji pružaju najbolju vrednost za uloženi novac, a ove godine portugalska prestonica Lisabon zauzima prvo mesto.

Čini se da sa ovim gradom nema greške. Naime, prošle godine poneo je titulu najsrećnijeg mesta na svetu, a ove godine je svrstan u red najpristupačnijih. Definitivno je grad o kojem valja razmisliti ukoliko planirate putovanje uskoro.

Lisabon
Lisabon,Portugal

Navodi se da ovaj grad privlači turiste bogatim noćnim životom, ali i ukusnom hranom i prelepim plažama. Dalje, na ovom portalu se navodi da su cene u Lisabonu relativno stabilne. One su porasle samo za dva odsto u odnosu na prošlo leto, što znači da turisti mogu uživati u iskustvu bez velikog opterećenja budžeta.

Lisabon, Potrugalija
Lisabon,Portugal

Evo kako to konkretno izgleda u brojkama:

Za dva dana u prestonici Portugala potrebno je da izdvojite oko 140 evra. To uključuje boravak u hotelu sa 3 zvezdice uz polupansion. U poređenju sa rastom cena od preko 20 odsto u drugim evropskim gradovima, Lisabon se izdvaja kao pristupačna opcija. U stvari, cene u Lisabonu su čak niže za trećinu u odnosu na najskuplje evropske gradove poput Venecije i Amsterdama.

Lisabon, Potrugalija
Lisabon, panorama grada

Švrćkanje.rs/Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: