Nimalo ne čudi činjenica da je ovaj put građen punih 8 godina

Do sad smo već shvatili da sve neobično se nalazi u Kini. Od mostova, preko puteva i hrane. Tako smo baš u ovoj zemlji pronašli ovu petlju koja je “puštena u rad” 2017. godine, a malo ko iz prve pogodi put kada se zaputi ovom saobraćajnom petljom. Ovo je naročito izazovan put za strance.

“Saobraćajni lavirint” kako ga često nazivaju ima pet nivoa (najviši se nalazi 37 metara iznad zemlje), 15 rampi koje omogućavaju kretanje vozila sa jednog na drugi nivo u osam smerova, piše Dejli Mejl.

Gradski zvaničnici ističu da su bili psirisljeni na kompleksnu izgradnju jer su morali da spoje najvažnije delove grada (centar grada, aerodrom, auto-put itd).

Saobraćajni lavirint, Kina

Ovaj saobraćajni kompleks smešten je u gradu Čongkingu koji se nalazi u središtu države, a sa prigradskim naseljima ima više od 22 miliona stanovnika. 

Ako ste kao i mi prvo pomislili teško onome ko promaši isključenje, ne brinite. Domišljati Kinezi su i na to mislili, pa je tako nakon 800 metara, u svakom smeru, konstruisana mala petlja koja omogućava povratak onima koji su pogrešno skrenuli i promašili smer.

Saobraćajna petlja, Kina

U videu pogledajte kako sve to izgleda:

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: