Grčka je godinama prvi izbor većine Srba kada je letovanje u pitanju. I dok se mnogi ciljno zapute ka izabranaoj destinaciji ima i onih koji vole da put pretvore u pravo uživanje i vide što više stvari usput.

Istraživalu smo i saznali koje su to lokacije savršene da se napravi kratka pauza za kafu, ručak ili čak i prespava, pa narednog dana nastavi put.

Leskovac

Leskovac je drugi najveći grad na jugu Srbije i glavni grad Jablaničkog okruga. Nalazi se u Leskovačkoj kotlini, poznatoj po srpskom petorečju. Okružen je planinama i veličanstvenom prirodom.

Dojran

Mesto se nalazi na obali Dojranskog jezera, jednog od tri velika jezera u Severnoj Makedoniji. A turisti kažu da se ovde jede najbolja riba na trsci.

EVO KOLIKO VAM JE TAČNO NOVCA POTREBNO ZA PUTARINE AKO PUTUJETE DO GRČKE

Skoplje

Glavni grad Severne Makedonije je mnogima obavezna stanica na putu do mora.

Smešten je na reci Vardar u samom centru Balkanskog poluostrva.

Centar grada je mali, pa možete da iskoristite priliku i da ga obiđete u potpunosti, a ono što će sigurno da vas oduševi je makedonska gostoljubivost.

ULAZ NA NAJLEPŠU GRČKU PLAŽU JE TURISTIMA OVE GODINE STROGO ZABRANJEN – Ovo je razlog

Skoplje

Veles

Grad se nalazi na obe strane reke Vardar, na glavnoj raskrsnici puteva ka Egejskom moru.

Ohridsko jezero

Jedno od najstarijih, najvećih i najdubljih jezera na svetu, nudi izuzetno bogatu istoriju, kulturu i fenomenalno gastronomsko iskustvo.

Možda nije baš usputna stanica na putu ka i sa mora, ali je svakako vredna manjeg skretanja sa puta.

Okruženo visokim planinama Nacionalnog parka Galičice, Ohridsko jezero nalazi se na 695 metara nadmorske visine.

Jedna od najznačajnih znamenitosti Ohrida je svakako manastirski kompleks Sveti Naum, kako zbog samog manastira, tako i zbog izvora reke Crni Drim koji se nalazi u neposrednoj blizini. 

NEDALEKO OD SOLUNA NALAZI SE OSTRVO KOJE NEDODOLJIVO PODSEĆA NA KARIBE – Ovaj biser Grčke valja posetiti

Ohridsko jezero

Solun

Solun je grad koji naši turisti najčešće posećuju na ruti do i od mora. Često se obilazi zbog šopinga, ali i zbog njegovog istorijskog značaja.

Solun

Izvor:Blic.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: