Putovanja zimi su zaista čarobna. Kada padne sneg i sve se zabeli, sve postaje još lepše i romantičnije. Ukoliko spadate u grupu ljudi koji vole zimu, imamo nekoliko predloga gde možete otputovati.

Letovanja su lepa, ali ništa ne može da se meri sa zimskom čarolijom i tom, posebnom atmosferom, koja se oseća u vazduhu zimi. Novogodišnja euforija doprinosi još boljem raspoloženju, pa su putovanja tokom decembra i januara zaista posebna.

Ove lokacije vredi posetiti:

Njujork, SAD

Njujork se sa pravim razlogom nalazi na vrhu ove liste. Grad je koji nikad ne spava, prelep tokom cele godine, ali posebno magičan tokom zime, a naročito oko novogodišnjih praznika. Zamislite samo šetnju ovih gradom tokom snežnih noći, sa svim onim blistavim svetlima i snežnim pahuljama.. na sve to dadajte i impresivne nebodere Menhetna, klizalište u Central Parku i jelku ispred Rokfeler centra, koje čine Njujork tako sjajnim.

Banf, Alberta, Kanada

Smešten u jednom od najlepših nacionalnih parkova na svetu, Nacionalni park Banf u Alberti je istoimeni mali grad – divno mesto i jedno od najživopisnijih na svetu.

Okružen impresivnim strmim vrhovima sa svih strana, Banf ima mnogo toga da ponudi tokom zimskog perioda. Pored celogodišnjih kulturnih događaja i lokalnih delicija, zima dolazi sa savršenim snežnim vrhovima i puno predivnih aktivnosti na otvorenom kao što su skijanje i planinarenje.

Bergen, Norveška

Bergen okružuje fascinantna priroda, slikoviti pejzaži i planine sa kojih se pruža prelep panoramski pogled. Plus, ovde ćete uživati punim plućima jer su tu brojne zimske aktivnosti, od skijanja, sankanja, preko planinarenja. Za hedoniste tu su i brojni spa centri iz kojih se pruža prelep pogled na zimsku idilu.

Bergen ima sve, pa ne čudi što je čest izbor turista, naročito u zimskom periodu.

Rovanijemi, Finska

Ovaj grad središte je finske provincije Laponije, a znamo da je to, ujedno i “rodno mesto” Deda Mraza. Ne moramo više ništa ni da dodajemo, sasavim je jasno zašto se ovo mesto našlo na listi mesta koje treba posetiti tokom zime. Ovde je sve, zaista, čarobno. Sneg, sankanje, ulice ukrašene lampicama, miris kuvanog vina… Sve što vam je potrebno za onu pravu zimsku idilu.

Bled, Slovenija

Slovenija je lepa zimi i nudi čaroliju klizanja na Bledskom jezeru, a zatim šetanju uzbrdo do Bledskog zamka sa fantastičnim pogledom na snežni pejzaž. Takođe nudi i velike mogućnosti za skijanje, kako za početnike tako i za iskusnije ljubitelje snežnog sporta.

Švrćkanje.rs / Foto:

NE PROPUSTITE: