Ove godine smo na vreme rešili da razmislimo o letovanju i o lokacijama koje je najbolje posetiti. Ona koja se nalazi na samom vrhu liste je svakao obala Amalfi, smeštena na jugu Italije.

Jedna je od najživopisnijih regiona Italije, njena lepote, zaista oduzima dah.

Duž čitave obale videćete samo prelepe prizore i, bez dileme, je destinacija vredna pažnje. Ukoliko se i vi zaputite put ove lokacije, evo šta nikako ne smete propustiti da vidite. Ovih 6 šarmantnih gradova bar jednom u životu treba posetiti:

Amalfi

Jedna od najpoznatijih destinacija u Italiji je Amalfi, sa svojim vrtoglavim uličicama, slikovitim pejzažima, vidikovcima sa kojih se pruža preleo pogledom na tirkizno more.

Tokom letnje sezone mesto je prepuno turista pa je gradić „pun života“. Oni koji vole mir i tišinu ovo mesto bi trebali da zaobiđu.

Positano

Positano je dobro poznato naselje na obali Amalfija koje je najatraktivnije zbog šarenih zgrada i kuća, krivudavih trotoara i zadivljujućih panorama. Smešten na litici iznad plaže, ovo prelepo mesto je savršeno za prave hedoniste koji vole da uživaju u dobroj hrani i piću.

Ukoliko posetite Positano, obavezno prošetajte duž marine Grande i istražite plažu Spiaggia Grande.

Napulj

Napulj je prava mala džungla, kažu tiristički vodiči. Ceo gradić vrvi od ljudi, buka je prilična, ali je odlično mesto za one koji vole takav tip odmora. Osim toga, nigde nećete pojesti tako dobru picu kao u Napulju.

Kapri

Smešten na južnoj strani Napuljskog zaliva, Kapri nudi neverovatan panoramski pogleda na more Italije iz svih uglova. Iako peščane plaže mogu biti krcate tokom leta, ne brinite. Umesto ležaljke možete iznajmiti čamac i obiđete poznate pećine u okruženju.

Uprkos tome što je izolovan raj, Kapri je nadaleko poznat po svojoj hrani. Jelo koje svakako vredi probati je salata Caprese.

Ravelo

Smešten na vrhu brda, Ravelo je zaseok koji oduzima dah gde turisti mogu da istražuju priordu i uživaju u veličanstvenom panoramskom pogledu. Ovde je akcenat na istoriji, pa ćete čuti mnoge zanimljive priče stare nekoliko vekova.

Na ovom mestu se jede odlična morska hrana i sveža, ručno pravljena testenina.

Sorento

Grad Sorento je najslavniji po pravljenju slatkog pića sa ukusom limuna. Ovo mesto ima opuštenu, mirnu atmosferu, a posetioci obično posvećuju veliki deo svog vremena ispijanju espresa na Tasou, glavnom trgu. Možete dodatno da obiđete srednjovekovni grad, koji ima neverovatne ulaze, antičke crkve i uske uličice.

Švrćkanje.rs / Foto:Unsplash

NE PROPUSTITE: